0:02 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Νέες δικαστικές «φουρτούνες» για τον Μάρκο Λεµό

Νέες δικαστικές «φουρτούνες» για τον Μάρκο Λεµό

Ενεργό εισαγγελικό ενδιαφέρον από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά υπήρξε για τον εφοπλιστή Μάρκο Λεμό κατά την περίοδο που η Αστυνομία αναζητούσε τους δράστες και τους αυτουργούς της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επίσης δολοφονηθέντος -αργότερα- επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Tου ΜΙΧ. Ι. ΑΣΗΜΑΚΗ
Εισαγγελική έρευνα για την εγκατάλειψη του πληρώματος του «Angelic Power» και επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ στη διαχειρίστρια εταιρεία

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Απριλίου 2021, σε συνάντηση του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη με εκπροσώπους της Ένωσης Ναυτικών (ΠΕΝΕΝ), δόθηκε η διαβεβαίωση ότι είχε σταλεί ήδη στη ∆ικαιοσύνη η πολύκροτη υπόθεση με το πλοίο «Angelic Power», ιδιοκτησίας Μάρκου Λεμού, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί επί 15 μήνες στη ράδα της Γκουϊσάν της Κίνας και τα 22 μέλη του πληρώματος (9 Έλληνες) παρέμεναν «όμηροι» των οικονομικών διαφορών της πλοιοκτήτριας με τον ναυλωτή του βαποριού.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, οι λιμενικές Αρχές έχουν επιβάλει και πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στη διαχειρίστρια εταιρεία, το οποίο «δεν έχει ξεκινήσει να αποδίδεται». Άγνωστες όμως παραμένουν οι συνθήκες διακανονισμού για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών, το απόγευμα της 29ης Απριλίου, αφού πέραν των διπλωματικών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο χωρών, το Ανώτατο ∆ικαστήριο της Κίνας είχε καταλογίσει κυρώσεις στην εταιρεία οι οποίες μπορούσαν να αρθούν μόνο με την καταβολή του επιδικασθέντος τιμήματος.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των υπουργών Ν. ∆ένδια…………………………………….

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας