13:37 Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Νέες δηλώσεις Μπάιντεν για τα «λουκέτα» σε τράπεζες

Νέες δηλώσεις Μπάιντεν για τα «λουκέτα» σε τράπεζες

Σε νέες δηλώσεις για την τραπεζική κρίς αναμένεται να προχωρήσει λίγο πριν άνοιγμα της Wall Street, o αμερικανός Πρόεδρος Τζo Μπάιντεν, στον απόηχο της κατάρρευσης των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σημειώνεται πως με κοινή τους ανακοίνωση η Fed, το υπουργείο Οικονομικών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC), γνωστοποίησαν τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος δανεισμού της Fed με κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.

«Καμία ζημία που σχετίζεται με την εξυγίανση της Silicon Valley Bank δεν θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι φορείς αυτοί, προσθέτοντας πως «οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματά τους από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου».

Το μέτρο, που σκοπό έχει να καθησυχάσει πολίτες και επιχειρήσεις, ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον Aμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Χθες Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν».

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος.


 

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ereportaz.gr


                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας