20:46 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις τονίζοντας ότι οι επιθετικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας συνεχίζονται. Ο Ακάρ παρευρέθηκε στην «Τελετή Έναρξης του Έτους Πτητικής Εκπαίδευσης » που πραγματοποιήθηκε στην 1η Διοίκηση Βάσης Κύριας Αεριωθούμενης Βάσης.

«Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» υπογράμμισε λέγοντας ότι παρακολουθούν στενά τι κάνει η Ελλάδα. «Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας για το τι πρέπει να γίνει και στο τραπέζι και στο πεδίο».


Δηλώνοντας ότι οι προκλήσεις, οι επιθετικές ενέργειες, η ρητορική και οι παράνομες ενέργειες της Ελλάδας συνεχίζονται, ο Ακάρ υπενθύμισε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ.

«Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε σε όλα τα κανάλια του ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι’ αυτήν. Είναι αδύνατο να μην έχεις μάθει. Κι όμως, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που έκαναν το νατοϊκό τους καθήκον. Η Ελλάδα έκανε μια εξαιρετικά αρνητική και ψευδή δήλωση λέγοντας: «Δεν γνωρίζαμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροπλάνα» περιέγραψε.

“Μη φιλικές και λάθος κινήσεις”

Υπενθυμίζοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300 που σταθμεύει στο νησί της Κρήτης στις 23 Αυγούστου, ο Ακάρ είπε: «Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λάθος κινήσεις. Ως προς αυτά, όλες οι αρμόδιες αρχές, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και εδώ, κάνουν κάθε προσπάθεια και το ΝΑΤΟ ακολουθεί το ψέμα και την άρνηση της Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε σε αυτό το θέμα. Απαντούσαμε πάντα και παντού σε αυτή τη διαστροφή της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αποκλείεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

«Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει επίσης να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε να είναι αντικειμενικοί. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι οι ενέργειες και η ρητορική εδώ δεν αφορούν φιλία ή συμμαχία. Ως Τουρκία, συνεχίζουμε το έργο μας ως η χώρα που αναλαμβάνει το βάρος του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας, όχι το βάρος».

Πηγή πληροφορίων: Daily Sabah


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ereportaz.gr


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας