17:36 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΕΛΠΕ: Το νέφος στη Θεσσαλονίκη έχει ονοματεπώνυμο!

ΕΛΠΕ: Το νέφος στη Θεσσαλονίκη έχει ονοματεπώνυμο!
  • Πάνω από ένα μήνα κλειστοί οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη
  • Όλως τυχαίως πνιγμένη στο νέφος η πόλη εδώ και μέρες
  • Καταγγελίες πως το νέφος πάνω από τον Εύοσμο και το Κορδελιό προέρχεται από το εργοστάσιο της ELPEDISON
  • Ξαφνική… ευαισθητοποίηση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δραστηριοποιείται για να λειτουργήσουν εκ νέου οι σταθμοί

Εκτός λειτουργίας από τις 2 Νοεμβρίου βρίσκονται οι επτά σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη με επίσημη δικαιολογία την έλλειψη συντήρησης!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το νέφος των τελευταίων ημερών στη μακεδονική πρωτεύουσα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μετρηθεί και μάλλον θα συνεχίσει να… αιωρείται για μέρες ανεξέλεγκτο.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής και κυρίως στο Κορδελιό και στον Εύοσμο έχουν κάνει παράπονα ότι το τεχνητό νέφος είναι άκρως επιβαρυντικό για την υγεία τους και το περιβάλλον.

Σύμφωνα μάλιστα με επώνυμες καταγγελίες των μελών του «Δικτύου 50» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, το χθεσινό νέφος δημιουργήθηκε από το εργοστάσιο της ELPEDISON που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ!

Σάλος και… επαναλειτουργία των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκα, διευθετήθηκαν τα ζητήματα που αφορούσαν τις μετροταινίες, που είναι απαραίτητες για την διενέργεια των μετρήσεων και μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτές, αναμένεται να γίνονται και πάλι κανονικά από τους επτά σταθμούς μέτρησης.

Πρόκειται για μία ξαφνική… ευαισθητοποίηση με αρκετή καθυστέρηση και μένει να δούμε αν όντως θα λειτουργήσουν πριν από τις γιορτές κι αν ναι, αν μέχρι τότε θα έχει… καθαρίσει το νέφος.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας