11:19 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νέο επίδομα για όσους μένουν στο νοίκι ή έχουν στεγαστικό δάνειο

Νέο επίδομα για όσους μένουν στο νοίκι ή έχουν στεγαστικό δάνειο

Ενα νέο επίδομα σχεδιάζει να δώσει η Κυβέρνηση από τις αρχές του νέου έτους, σε όσους μένουν στο νοίκι ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», το ποσό με το οποίο θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο θα κυμαίνεται από 70 – 210 ευρώ, ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα κριτήρια δεν έχουν καθοριστεί ακόμα με σαφήνεια, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, ενώ σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στον καθορισμό του ύψους του επιδόματος κύριος παράγοντας θα είναι ο αριθμός των παιδιών σε κάθε οικογένεια.

Έτσι για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά το ποσό θα είναι 70 ευρώ τον μήνα και από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο θα προστίθενται 35 ευρώ τον μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας