0:08 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Νέο Παραδικαστικό: Οι επιστολές που καίνε δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους για συνεργασία µε την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Νέο Παραδικαστικό: Οι επιστολές που καίνε δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους για συνεργασία µε την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Στοιχεία τα οποία προκαλούν σεισμό στον θεσμό της Δικαιοσύνης αποκαλύπτει η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Η Ν.Β. , ανώτερη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ψυχολόγος, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν εισφερθεί στις δικαστικές Αρχές, εδώ και χρόνια, πρωταγωνιστούσε σε ένα πάρτι ψευδών γνωματεύσεων αλλά και καταθέσεων στα δικαστήρια, εισπράττοντας παχυλές αμοιβές προκειμένου να καθιστά (μέσω των γνωματεύσεών της) μπαμπάδες (κυρίως) και (δευτερευόντως) μαμάδες ως κακοποιητές των παιδιών τους.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Τα υπομνήματα που σοκάρουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

Η πρώην εισαγγελέας Ανηλίκων και νυν αντεισαγγελέας Εφετών Αλεξάνδρα Πίσχοινα.


Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η κυρία Ν.Β. , με την πολυσχιδή δράση, ελέγχεται ποινικά για το αδίκημα των ψευδών καταθέσεων καθώς σε τέσσερα δικαστήρια (ΜΟΔ) πήγε και εξέφρασε ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων. Το ίδιο έπραξε, σύμφωνα με τη δικογραφία που βρίσκεται στην Ευελπίδων, και σε ποινική προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργείται σε βάρος «μητέρας», η οποία προσπάθησε να παρουσιάσει, μέσω της Ν.Β. , τον πατέρα του παιδιού της ως κακοποιητή! Όμως τα νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει η «Μ» είναι προφανές ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους στην έρευνα. Από το υλικό το οποίο έχει συλλέξει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της λαλίστατης Ν.Β.  αποκαλύπτεται ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα το οποίο αποτελείται από πασίγνωστους δικηγόρους, εισαγγελείς και δικαστές οι οποίοι όχι μόνο έπιναν νερό στο όνομα της Ν.Β. , αλλά της υπόσχονταν και κάλυψη τη στιγμή που ελεγχόταν τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά!

Το υπόμνημα – σοκ!

Στις 30 Μαΐου 2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε ένα υπόμνημα το οποίο σοκάρει! Το συγκεκριμένο υπόμνημα κατέθεσε ο Σ.Π., ένας εκ των γονέων, ο οποίος, μέσω της Ν.Β. , δέχθηκε ανηλεή επίθεση, κατέστη κατηγορούμενος και στο τέλος της ημέρας αποξενώθηκε από τα παιδιά του! Στο υπόμνημά του ο εν λόγω γονέας ζητεί η Ν.Β.  και οι συν αυτή να ελεγχθούν για το αδίκημα της δωροληψίας και δωροδοκίας. Όπως αναφέρει, «σε όλες τις γνωμοδοτήσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. η ανωτέρω ψυχολόγος είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και με την ιδιότητά της αυτήν συντάσσει τις πραγματογνωμοσύνες- γνωμοδοτήσεις. Ήτοι τα τελεσθέντα από την ανωτέρω αδικήματα αποτελούν αδικήματα που τελέσθηκαν υπό τα καθήκοντά της αυτά ως αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε ακόμη και εάν ενήργησε κατόπιν ειδικής άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου, δεν απώλεσε την υπαλληλική της ιδιότητα και εκμεταλλεύτηκε-προέβαλε την ιδιότητά της αυτή ως αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., συνεπώς τα τελεσθέντα αδικήματα είναι τελεσθέντα αδικήματα από υπάλληλο και δη κακουργηματικής μορφής», αναφέρεται στην αίτηση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι για το αδίκημα της δωροληψίας και δωροδοκίας δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να διενεργηθεί έρευνα «για τη δράση του δικηγόρου Αθηνών Δημήτρη Ραϊκόπουλου, ο οποίος τυγχάνει σύζυγος της δικαστού Μαρίας Σκάρπου», ο οποίος βάσει του υλικού που έχει συλλεχθεί από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ν.Β.  καλούσε την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. στο «σπίτι τους το Σάββατο, επειδή τα έφερε μαύρα αυτός, ελάτε να σας μοιράσω, εγώ θα κόψω μια απόδειξη και ας χρεωθώ και 1.000 ευρώ ΦΠΑ γιατί δεν τον εμπιστεύομαι…». Βάσει της αναφοράς από τους συγκεκριμένους διαλόγους, οι οποίοι έχουν νομίμως καταγραφεί, προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν ο ταμίας της «ένωσης αυτών των προσώπων που κατέστρεφαν αθώες ψυχές ανηλίκων και των γονέων τους» για να «αποκομίσουν παράνομο κέρδος»… Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται ότι η Ν.Β.  έχει τις πλάτες του δικηγόρου Ραϊκόπουλου, συζύγου της Σκάρπου, η οποία τότε προΐστατο στους ανακριτές οι οποίοι χειρίζονταν υποθέσεις μπαμπάδων! Επιπλέον, στην ίδια αναφορά επισημαίνεται ότι η κ. Ν.Β. , η οποία εκπροσωπείται -παραδόξως- από τον… κήνσορα πάταξης της διαφθοράς, δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη, θα πρέπει να ελεγχθεί για το αδίκημα της εμπορίας-επιρροής σε μεσάζοντες, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το αδίκημα της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, αλλά και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Τα σημειώματα!

Την ίδια στιγμή, τρία ενημερωτικά σημειώματα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κοινοποιούμενα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών αλλά και τον αρχηγό της Αστυνομίας, καίνε τη δράση του καταγγελλόμενου κυκλώματος με επικεφαλής την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Β. !

Η έρευνα της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις» αποκάλυψε ότι από τον Απρίλιο του 2024 όλοι οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι όχι μόνο για τη δράση της συγκεκριμένης επιστήμονος αλλά και για την κάλυψη που έχει από ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην ΕΔΕ η οποία πραγματοποιείται!

Στις 3 Απριλίου 2024 μέσω επώνυμης, επτασέλιδης καταγγελίας στις Αρχές γνωστοποιείται ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ν.Β. προκύπτουν συχνές τηλεφωνικές επαφές με ανώτερη εισαγγελική λειτουργό της Αθήνας και συγκεκριμένα την πρώην εισαγγελέα Ανηλίκων και νυν αντεισαγγελέα Εφετών Αλεξάνδρα Πίσχοινα, η οποία πληροφορείται για την πειθαρχική έρευνα, με τα όσα ακολουθούν στον διάλογο να κάνουν τον μέσο πολίτη να φρίττει!

Η συγκεκριμένη συνομιλία πραγματοποιείται το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου 2023. Στην ίδια συνομιλία, άκουσον άκουσον, η εν λόγω εισαγγελέας χαρακτηρίζει παιδόφιλους τους αμετακλήτως αθωωθέντες μπαμπάδες που κατηγορήθηκαν από τις δήθεν εκθέσεις της ψυχολόγου, ασχολείται και με εκκρεμή υπόθεση ιδιώτη, ενώ φέρεται να παρακολουθεί στενά, εν είδει κατασκόπου, ποιοι καταγγέλλοντες προσέρχονται και καταθέτουν ως μάρτυρες στο Εσωτερικών Υποθέσεων, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει τη συνάδελφό της εισαγγελέα, που εποπτεύει το συγκεκριμένο τμήμα, ανεπαρκούς αντιληπτικής ικανότητας!

Από την έρευνα της εκπομπής προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός ήρθε σε επαφή με τη Ν.Β.  μέσω μιας γνωστής δικηγόρου, της Ελένης Γκλεγκλέ, η οποία μεταξύ άλλων σε άλλη υπόθεση αντιδικίας μητέρας και πατέρα ακούγεται να λέει στην ψυχολόγο ότι πρέπει να προσέλθει έξω από το δικαστήριο και να κάνει συνεδρία στο παιδί πριν το δει ο δικαστής ο οποίος δικάζει τα ασφαλιστικά!

Στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι μόνιμος συνεργάτης της Ν.Β.  και νομικός εκπρόσωπος των μαμάδων που καταγγέλλουν για ασέλγεια τους πρώην συζύγους τους, με την ψυχολόγο να προχωρεί σε ψευδείς εκθέσεις, είναι ένας δικηγόρος ο οποίος τυγχάνει να είναι σύζυγος γυναίκας δικαστού, η οποία μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος δικαστικού συμβουλίου που εξέδιδε βουλεύματα. Αυτή τη γυναίκα, ανώτερη δικαστή, η Ν.Β.  την αποκαλεί φίλη και πληροφοριοδότη της, ενώ θα δείτε από την έρευνα της εκπομπής τι προκύπτει για τον δικηγόρο άνδρα της και τις συνεννοήσεις οι οποίες γίνονται!

Ακόμη δύο επιστολές!

Στις 18 Απριλίου και τις 14 Μαΐου 2024 στις αρμόδιες Αρχές απεστάλησαν ακόμη δύο επώνυμες καταγγελίες. Ειδικά στη δεύτερη επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ προσήλθε και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ν.Β.  η εισαγγελέας Πρωτοδικών, η οποία, όπως αποδεικνύεται, είχε ιδιαίτερη σχέση αγάπης με την εν λόγω ψυχολόγο. Από την έρευνα της εκπομπής προκύπτει ότι η Ν.Β.  με αθέμιτο και ανάρμοστο τρόπο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εν λόγω εισαγγελικής λειτουργού στο πλαίσιο αντιδικίας που είχε με τον πρώην σύζυγό της, αξιωματικό του Στρατού, για το θέμα της συνεπιμέλειας της ανήλικης κόρης τους! Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η Ν.Β.  είχε συντάξει δύο εκθέσεις οι οποίες ευνοούσαν την εισαγγελική λειτουργό στη διαμάχη της συνεπιμέλειας, ενώ δεν δίστασε να υπογράψει το περιεχόμενο της ψυχολογικής έκθεσης που της έστειλε έτοιμο η εισαγγελέας διαγιγνώσκοντας διαταραχή μετατραυματικού στρες! Και αυτά είναι ελάχιστα από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εκπομπής και καταδεικνύουν ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο προκαλεί ήδη τριγμούς στα θεμέλια πολλών εξουσιών…

Βούλευμα – καταπέλτης

Τελευταία εξέλιξη στην ποινική προκαταρκτική έρευνα η οποία αφορά τη Ν.Β.  και ακόμη πέντε πρόσωπα αποτελεί η έκδοση βουλεύματος, το οποίο εξεδόθη στις 22 Μαΐου 2024 και απέρριψε το αίτημά της η προδικασία να κηρυχθεί άκυρη και ως εκ τούτου να μην ελεγχθεί. Συγκεκριμένα, από την έρευνα της εκπομπής προκύπτει ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, απέρριψε το αίτημα της ψυχολόγου, η οποία υποστήριζε ότι είχε κληθεί, στις 29 Φεβρουαρίου 2024, να καταθέσει ως ύποπτη χωρίς να θεμελιώνεται η ποινική της ευθύνη. Κατά πληροφορίες της εκπομπής, οι δικαστές αντέτειναν ότι είχε καταστεί σαφές, τόσο σε εκείνη όσο και σε ακόμη πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα, πως της είχε ζητηθεί να παράσχει εξηγήσεις για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν επειδή σε δίκες σε Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια με κατηγορούμενους τέσσερις μπαμπάδες αλλά και στο πλαίσιο μιας μήνυσης πήγε και κατέθεσε ψευδή στοιχεία παρουσιάζοντάς τους ως ασελγούς και κακοποιητές…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αθώοι δύο πρώην διευθυντές στο Ιπποκράτειο για παράνομες προμήθειες υγειονομικών υλικών

Πέτρος Φιλιππίδης: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο – «Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση» (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας