23:48 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Νέο Παραδικαστικό: «Θέλουν να με οδηγήσουν στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης…»

Νέο Παραδικαστικό: «Θέλουν να με οδηγήσουν στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης…»

«Ο δικαστής είναι της μαμάς…», λέει ένα 5χρονο παιδί στον πατέρα του που επισκέπτεται το σπίτι της μητέρας για να δει το παιδί του. Αυτή την αντιμετώπιση έχουν πάνω από 2.000 μπαμπάδες που έχουν πέσει θύματα ενός αδίστακτου κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται δικηγόροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με «ενορχηστρωτή» μια ψυχολόγο.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ


Οι διάλογοι της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ Ν.Β. με ανώτατους δικαστικούς και δικηγόρους δείχνουν το μέγεθος της διαπλοκής!


Όχι όποια κι όποια ψυχολόγο όμως. Την αξιωματικό – ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας που ακούει στο όνομα Ν.Β. . Η περί ης ο λόγος είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός κυκλώματος που, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως την περασμένη Πέμπτη η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό, τελεί σε διαθεσιμότητα μεν, εξακολουθεί ωστόσο να ιδιωτεύει παρά το γεγονός ότι σε έρευνα των Αρχών στο σπίτι της κατασχέθηκαν όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία της. Η ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επικοινωνία της με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς προσπαθούσε να «ξεπλύνει» τον έλεγχο των Αρχών στο πρόσωπό της δεχόμενη «συμβουλές» και συστάσεις για το καλύτερο δυνατό ως προς την υπεράσπισή της.

Οι ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σωρηδόν η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Β. , κατ’ απαίτηση του «πελάτη», όπου στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι οι μανάδες, περνούσαν μέσα από μεγάλα και επώνυμα δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να ενταχθούν στα ασφαλιστικά μέτρα αρχικά εις βάρος των μπαμπάδων, οι οποίοι, σύμφωνα με την «επιστημονική άποψη» της Ν.Β. , έπρεπε να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών τους ή τη μέριμνα. Δεν δίσταζε, δε, να τους στιγματίζει ως ασελγούς, ως κακοποιητές, ως τέρατα της κοινωνίας για να κερδίσει ο «πελάτης» της.

Χωρίς συνεδρίες

Εννέα στις δέκα φορές δεν έκανε καν συνεδρίες με τα παιδιά ή τους μπαμπάδες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Και αυτό διότι είχε την «άνεση» να χορηγεί τις βεβαιώσεις «στο πόδι». «Να προλάβουμε τους αντιδίκους», αναφέρει σε συνομιλία της με δικηγόρο η περί ης ο λόγος.

Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι όταν αποφάσιζε να κάνει συνεδρίες, ακόμα και σε αυτές έκανε κακό, και μάλιστα το χειρότερο. «Φύτευε» στο μυαλό των παιδιών το μίσος για τον γεννήτορά τους. Για τον μπαμπά τους, για το πρότυπό τους, για την αγάπη της ζωής τους, για τον προστάτη τους, και μάλιστα χωρίς καμία αναστολή! Χειραγωγούσε τα παιδάκια εμφυσώντας τους εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης που δήθεν είχαν υποστεί από τον μπαμπά τους, δηλητηριάζοντας τις αγνές και αμόλυντες ψυχούλες τους. Αυτή είναι η αξιωματικός – ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, ΝΝ.Β. .

Το δυστύχημα ωστόσο είναι ότι οι άρρωστες πρακτικές της γίνονταν αποδεκτές από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ δεν δίσταζε να καθοδηγεί και τους δικηγόρους με τους οποίους συνεργαζόταν για το πώς θα κινηθούν ή ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Το «υλικό» που υπάρχει αποκαλύπτει το μέγεθος της διαφθοράς, ενώ δημιουργεί αμφιβολίες για τις δικαστικές αποφάσεις που ελήφθησαν εις βάρος των γονέων που απώλεσαν τελικώς την επαφή με τα παιδιά τους, μετά τις «έγκυρες και επιστημονικές» βεβαιώσεις της ψυχολόγου.

Ο εκβιασμός

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι γνωστό στους δικαστικούς κύκλους η σχέση της ψυχολόγου Ν.Β.  με ανώτατη δικαστική λειτουργό που είναι παντρεμένη με δικηγόρο. Εκ παραδρομής, εξήγησε ο μπαμπάς, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνομιλίας μεταξύ του δικηγόρου – συζύγου της δικαστού με τη Ν.Β.  ότι η δικαστής συμβούλευε τον σύζυγό της και την ψυχολόγο πώς θα διαχειριστούν ανάλογη υπόθεση.

Όλα άρχισαν όταν αναίτια η πρώην σύζυγος του τού είπε ότι θα καταγγείλει τον ίδιο, τη μητέρα και τον πατέρα του ότι ασελγούν στα παιδιά και του ζήτησε να τα βρουν εξωδικαστικά, σε διαφορετική περίπτωση θα τον κατέστρεφε στα δικαστήρια.
Και αυτό διότι χωρίς να έχει ακολουθήσει το πρωτόκολλο, η ψυχολόγος Ν.Β.  είχε ήδη χορηγήσει ψευδή βεβαίωση περί ασέλγειας του πατέρα, της γιαγιάς και του παππού κατά των παιδιών, χωρίς να έχει δει καν τα παιδιά!

Και αυτό το παραδέχτηκε η ίδια η ψυχολόγος σε ερώτηση δικαστού κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων όπου προσήλθε ως μάρτυρας! Τόσο θράσος εντός δικαστηρίου, και όμως εξακολούθησε να δίνει ψευδείς γνωματεύσεις. Δεν τη σταμάτησε καμία δικαστική αρχή, δεν την κατήγγειλε κανένας δικαστικός λειτουργός και αυτό είναι απορίας άξιον.

Η παρέμβαση δικαστού

Σε αποκαλυπτικό διάλογο που έφερε στο φως η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» ακούγονται τρεις φωνές: της Ν.Β. , του δικηγόρου Δημήτρη Ραϊκόπουλου και στο βάθος της εφέτου Μαρίας Σκάρπου, συζύγου του Δημήτρη Ραϊκόπουλου – στενού συνεργάτη της Ν.Β.  κατά δήλωση της τελευταίας. Ο διάλογος αυτή τη φορά αφορά υπόθεση όπου η εφέτης δίνει την κατεύθυνση για τη διαχείριση υπόθεσης με εμπλεκομένους τη Ν.Β. και τον Ραϊκόπουλο.

Ο ταμίας του κυκλώματος

Συγκλονίζει ωστόσο το γεγονός ότι από τους διαλόγους που έφερε στο φως η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού αναδεικνύεται ότι όλα αυτά στα οποία επιδίδεται η αξιωματικός – ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Β. , να μοιράζει απλόχερα ψευδείς βεβαιώσεις και όλο αυτό το μίσος που φυτεύει στις ψυχές των παιδιών, έχουν αντίτιμο. Απλώς αυτό είναι «μαύρο», διακινείται στο σκοτάδι, όπως ακριβώς και η Ν.Β. .
Ο ταμίας του κυκλώματος είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Ραϊκόπουλος, παρουσία της συζύγου του, εφέτου Μαρίας Σκάρπου, και μάλιστα παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να κόψει και απόδειξη και να επωμιστεί τον ΦΠΑ, ύψους 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο ταμίας παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να κόψει τον ΦΠΑ γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο πελάτη και καλεί τη Ν.Β.  στο σπίτι του ένα Σάββατο για να τους «μοιράσει τα χαρτιά», με τη Ν.Β.  να συμφωνεί απόλυτα με τον δικηγόρο.

Σε άλλο σημείο των διαλόγων γίνεται σχολιασμός για τα ποσά που έχουν πάρει άλλοι δικηγόροι, ενώ η Ν.Β. ομολογεί ότι ζητάει χρήματα που στους πελάτες φαίνονται πολλά, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δικηγόροι εισπράττουν 200.000 ευρώ για ποινική υπόθεση και άλλος 50.000 ευρώ για αστική.
Όλα αυτά τα γεγονότα που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας χρήζουν άμεσης απάντησης και διερεύνησης από την ελληνική Δικαιοσύνη. Και καθώς το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», έπεται συνέχεια των αποκαλύψεων.


ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – ΣΟΚ


Οι συμβουλές της αντεισαγγελέως Εφετών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό, η αξιωματικός – ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Β. , ύστερα από καταγγελίες γονέων που διαβιούν με το στίγμα του ασελγούς, του σεξουαλικού κακοποιητή, μακριά από τα παιδιά τους, τέθηκε υπό παρακολούθηση από τις Αρχές.

Αρχικά κινητοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα των οποίων ανέδειξε τις διασυνδέσεις της Ν.Β.  με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, αρκετοί εκ των οποίων υπηρέτησαν ή υπηρετούν σε Τμήμα Ανηλίκων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προκύπτει ότι συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός συζητά με την ψυχολόγο για υπόθεση μπαμπάδων που έχουν κατηγορηθεί για ασέλγεια και όχι μόνον, και έχουν αθωωθεί πανηγυρικά, και μάλιστα τους χαρακτηρίζουν… παιδόφιλους.

Η εν λόγω αντεισαγγελέας Εφετών Αλεξάνδρα Πίσχοινα, πρώην εισαγγελέας Ανηλίκων, εκφράζει προσωπική ευαισθησία για συγκεκριμένη υπόθεση κατά τη συνομιλία της με την ψυχολόγο, όταν η τελευταία την καλεί για να τη συμβουλευτεί πώς να χειριστεί τον «κυκεώνα» που έρχεται…

Μάλιστα, η αντεισαγγελέας Εφετών δεν διστάζει να προτρέψει την ψυχολόγο να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο δικηγόρο και την καθοδηγεί για το πώς θα «επιτεθεί» κατά των διωκτών της, δηλώνοντάς της «θα σας στηρίξουμε»!

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΙΣΧΟΙΝΑ – Ν.Β. 

Ν.Β. : Λοιπόν, συγγνώμη… Κοιτάξτε, ταλαιπωρούμαι όντως, αλλά επειδή για εμένα είναι πάρα πολύ καθαρό, αλλά όχι για κάποιους άλλους, και επειδή υπάρχουν προφανώς πολλά μυθεύματα ψευδή και κάποιες συκοφαντίες, εντάξει, θα χρειαστεί να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, θα σας πω τι έχει γίνει…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Στην υπηρεσία σας δηλαδή έχετε πρόβλημα τώρα;

Ν.Β. : Ωραία, τον Δεκέμβρη του ’22 εγώ καταθέτω γιατί κλήθηκα ως μάρτυρας επειδή ήμουν η θεραπεύτρια αυτού του παιδιού. Λοιπόν, μετά τον Δεκέμβριο, κυρία Πίσχοινα, τον Απρίλιο είχε σκάσει και αυτό με τη Βολοσυράκη την ψυχολόγο με τις ψευδείς γνωματεύσεις και όλες αυτές τις καταγγελίες των 20-30 μπαμπάδων εις βάρος της…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Αυτοί οι μπαμπάδες είναι…

Ν.Β. : Ακριβώς. Τέλος πάντων, εξαιτίας της, κυρία Πίσχοινα, δυστυχώς το λέω, τον Απρίλιο του ’23 φέτος έρχεται στη δημοσιότητα ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στην κοπέλα αυτή, ανωνύμως βέβαια, και αναφέρεται σε έναν αξιωματικό, αρχικά λένε άνδρα, ο οποίος εμπλέκεται σε παράλληλα κυκλώματα, έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών και τα λοιπά.
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ναι…

Ν.Β. : Το δημοσίευμα το ανώνυμο που μιλάει για έναν αξιωματικό ή μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκεται σε παράνομα κυκλώματα ψευδών γνωματεύσεων και γράφει από πάνω εμπλέκεται συγκεκριμένη ψυχολόγος. Αυτό το ανώνυμο δημοσίευμα στέλνεται στη Διεύθυνση Υγειονομικού, όπου εγώ υπάγομαι επιστημονικά επειδή είμαι ψυχολόγος, και ο στρατηγός χρεώνει αυτή την υπόθεση σε έναν ψυχολόγο – ταξίαρχο, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που έχει κάποια θέματα ψυχιατρικής υφής, αλλά για κάποιους λόγους παραμένει στην Αστυνομία…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ναι…

Ν.Β. : Τον Ιούλιο του 2023 φέτος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος, όπως έχετε καταλάβει, ξανακάνει μια αναφορά στην υπηρεσία επωνύμως, σε εμένα αναφέρεται ότι… φανταστείτε με γράφει «φαινόμενο Ν.Β. », γράφει τον τίτλο «Έργα και ημέρες της Ν.Β. » και γράφει κάποια πράγματα. τι να σας πω; Ότι εγώ φόρεσα τη στολή μου και συνόδευσα ένα παιδί στο Ανηλίκων που θα κατέθετε στην κυρία Κωστάκου, ότι πίεσα έναν άλλον ανήλικο κατά τη διάρκεια μιας πραγματογνωμοσύνης.
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ναι, ξέρω.

Ν.Β. : Τέλος πάντων, αυτό το δημοσίευμα λοιπόν το ανώνυμο διαβιβάζεται να σχετιστεί με την πρώτη ΠΔΕ, ανώνυμα, η πρώτη επώνυμα, σε εμένα η δεύτερη … με καλούν από την Ακαδημία … εκεί που υπηρετώ ότι διαβιβάστηκε ένα έγγραφο από το υγειονομικό ότι η ΠΔΕ μετατράπηκε σε ΕΔΕ. Το θέμα ποιο είναι … ότι καταλαβαίνω, κυρία Πίσχοινα, ότι έχουν πέσει διάφορα τηλέφωνα να κινήσουν κάποιες διαδικασίες και κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε κάποιες θέσεις που είναι υποχείρια, χωρίς να είμαι καχύποπτη, εγώ γενικά είμαι πολύ απλός άνθρωπος, μη σας πω και αφελής…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Δεν ξέρω για τηλέφωνα, δεν ξέρω, αυτό δεν ξέρω, να σας το πω εγώ η προσωπική μου εμπειρία είναι χωρίς να έχω διά ζώσης…

Ν.Β. : Ακούστε να δείτε γιατί σας πήρα… Ο ταξίαρχος του υγειονομικού, ο ψυχολόγος, έχει αρχίσει και καλεί κάποιους από τους ενεργούς μπαμπάδες.
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Μπράβο… Από τους ενεργούς μπαμπάδες την οργάνωση.

Ν.Β. : Ακριβώς. Τώρα ταυτοχρόνως λοιπόν με αυτό θέλω να σας πω και ο λόγος που έτσι το κουβεντιάσαμε με την Ελένη και μου λέει πάρε την Αλεξάνδρα είναι ο εξής: ταυτόχρονα με αυτό μια εισαγγελέας η οποία είναι…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Η Παπαγεωργακοπούλου…

Ν.Β. : Μπράβο! Είναι η εποπτεύουσα εισαγγελέας του Εσωτερικών. Προσέξτε, πριν από λίγες ημέρες έρχονται στην υπηρεσία, ήρθαν, έκανε ντου το Εσωτερικών Υποθέσεων, ήρθαν τέσσερα άτομα στο γραφείο και φυσικά μου τα έκαναν όλα φύλλο και φτερό. Ρωτώντας εγώ η ίδια τι ακριβώς αναζητάνε τέλος πάντων … λοιπόν μου δίνουν μια παραγγελία, όχι παραγγελία, προκαταρκτική…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Την παραγγελία ποιος τη δίνει;

Ν.Β. : Είναι η προκαταρκτική που τη δίνει η εισαγγελέας η κυρία Παπαγεωργακοπούλου προς τον διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων … δεν ξέρω πώς θα πάει αυτό, αυτό είναι μια ταυτόχρονη με το πειθαρχικό διαδικασία η οποία «τρέχει» από την Εισαγγελία στο Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν ξέρω τι αποδεικτικό υλικό πρέπει να συγκεντρώσω … χθες μέσω κάποιας γνωστής συναδέλφου από την Αστυνομία πήγα και βρήκα έναν ποινικολόγο, τον κ. Μαντά, δεν ξέρω…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Μπράβο, αυτόν θα σας έλεγα.

Ν.Β. : Ναι, πήγα σε αυτόν.
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Θα σας έλεγα σε αυτόν να πάτε. Να χρησιμοποιήσετε το όνομά μου στον κ. Μαντά.

Ν.Β. : Να σας ευχαριστήσω, θα του μιλήσω έτσι, να είστε καλά…
ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Να του πείτε ότι πάτε εκ μέρους μου.

Στο πειθαρχικό

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Διάβασα και τις δικές σας αναφορές και δεν μου φάνηκε να γράφετε κάτι το φοβερό.
Ν.Β. : Οι άνθρωποι αυτοί, κυρία Πίσχοινα, έχουν βαλθεί να με οδηγήσουν στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης. Καταλάβατε πόσο τα πράγματα έχουν χειροτερέψει; Με ψευδείς αναφορές, με ψευδομαρτυρίες, με μυθεύματα.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Νομίζω ότι πρέπει να τους μηνύσετε και να τους κάνετε αγωγές.
Ν.Β. : Σας μιλώ ειλικρινά, δεν ξέρω πού θα βγει, φοβάμαι τις παρεμβάσεις δεξιά και αριστερά. Λέω: έχω κάνει κάτι που δεν πρέπει; Με αυτά που διαβάζω, λέω: Παναγιά μου! Πήγα σας λέω στον κύριο Μαντά … περιμένω τώρα να δω πώς θα λειτουργήσουν γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς και δεν έχουν επεξεργαστεί, πήγα και σε αυτή την κοπέλα που σας είπα, τη Μαρία την Κουρτέση, είμαστε μαζί και με τον κ. Ραϊκόπουλο που γνωρίζει όλη την υπόθεση … ελπίζω κάποια στιγμή, γιατί δεν ξέρω τώρα αν μπορώ να αιτηθώ την εξαίρεση αυτού του διενεργούντος την ΠΔΕ που θα την κάνει ΕΔΕ τώρα, αν μπορώ να αιτηθώ την εξαίρεσή του, ή ίσως δεν πρέπει για να μη φανεί ότι…

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Να μην κάνετε … να μην κάνετε τίποτα, έτσι νομίζω.
Ν.Β. : Έτσι μου είπε και η Μαρία Κουρτέση, να περιμένω να απολογηθώ.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ναι, αυτό…
Ν.Β. : Και τότε σας μιλάω ειλικρινά ό,τι λάβω γνώση, σας μιλάω ειλικρινά ό,τι έχω και δεν έχω θα το χρησιμοποιήσω εις βάρος τους, δεν το συζητάω! Γιατί ο σκοπός είναι ξεκάθαρος, δηλαδή αυτός θέλει να φύγω.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Οπωσδήποτε, δεν έχω να σας πω τίποτα γι’ αυτό.
Ν.Β. : Θα είμαστε σε επαφή, να σας ενημερώσω.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Θα είμαστε σε επαφή, βεβαίως.
Ν.Β. : Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για τη διαθεσιμότητά σας.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Καθόλου, ούτε να το συζητάτε, σας λέω πως και εγώ ντρεπόμουν να σας πάρω τηλέφωνο. Κοντεύω να τρελαθώ. Με έχει πειράξει πάρα πολύ όλο αυτό το πράγμα, ότι πώς είναι δυνατόν τόσο ψέμα…
Ν.Β. : Μακάρι να διαλευκανθεί η αλήθεια για όλους μας.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Για όλους…
Ν.Β. : Να είμαστε υγιείς και να αντέξουμε.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ούτε να το συζητάτε, να ξέρετε ότι έχετε τη στήριξή μας.
Ν.Β. : Θα σας έχω ενήμερη, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, κυρία Πίσχοινα.

ΠΙΣΧΟΙΝΑ: Ούτε να το συζητάτε … χάρηκα πολύ που σας άκουσα και … δύναμη, θα τα πάμε καλά…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδικάστηκε άντρας που επιχείρησε να αλλάξει τους κωδικούς taxis 65χρονου με ψυχιατρικά προβλήματα

Νέο Παραδικαστικό: Οι επιστολές που καίνε δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους για συνεργασία µε την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας