23:49 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Νέο στοιχείο για τα Τέμπη: Η αποκαλυπτική ένδειξη λίγα λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση

Νέο στοιχείο για τα Τέμπη: Η αποκαλυπτική ένδειξη λίγα λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σταθμάρχης της Λάρισας μετά την μαραθώνια απολογία του για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος του 59χρονου έκανε λόγο για αναμενόμενη απόφαση και δήλωσε ότι ο πελάτης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και ανέφερε ακόμη ότι εκείνος προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης, προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, έρχεται στο φως μια πληροφορία για ένα στοιχείο το οποίο αν είχε γίνει αντιληπτό ίσως και το δυστύχημα να είχε αποτραπεί.


Σύμφωνα με αποκάλυψη του MEGA, υπάρχει ένα τμήμα στη Θεσσαλονίκη, το Ρ6, το οποίο καταγράφει το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει η κάθε γραμμή. Κάποια στιγμή βλέπουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα κατανάλωνε μόνη της η εμπορική αμαξοστοιχία.

Από το Ρ6 επικοινωνούν με την σταθμάρχη των Νέων Πόρων και αναζητούν γιατί υπάρχει αυτή η κατανάλωση ενέργειας. Η σταθμάρχης ενημέρωσε πως γνωρίζει πως υπάρχει μόνο η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία κινείται στη γραμμή.

Στη συνέχεια επικοινωνούν με τη Λάρισα και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ενημέρωση, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο κρίσιμο λεπτό της σύγκρουσης.

Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει εδώ και καιρό δεύτερος σταθμάρχης, αλλά ένας κλειδούχος ο οποίος, εάν χρειαστεί πηγαίνει και χειροκίνητα να γυρισει το κλειδί.

«Μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο»

Στο «φως νέα στοιχεία έφερε το Star για το μοιραίο βράδυ, αλλά και όσα φέρεται να είπε ο σταθμάρχης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μοιραίο βράδυ ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την πυροσβεστική τον ρώτησε τι έγινε.

Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μία σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρωτάει «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε «μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο».

Ο συνάδελφος του σταθμάρχη φέρεται να απάντησε «πώς είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας