7:35 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Νικόλαος Τζανάκης: «Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000»

Νικόλαος Τζανάκης: «Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000»

Τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες θα είναι 9.000, εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης.
Ειδικότερα, ο καθηγητής, μιλώντας στο Open, προέβλεψε ότι θα έχουμε αυξημένα κρούσματα τις επόμενες 10-15 μέρες, δηλαδή έως τις 15 με 20 Απριλίου. Παράλληλα, εξήγησε ότι με τα self tests αναμένεται να δούμε διπλάσια και τριπλάσια, από ό,τι βλέπουμε τώρα, κρούσματα κορωνοϊού.

Επίσης για τα self tests γνωστοποίησε ότι στην αρχή της νόσησης έχουν χαμηλή ευαισθησία για αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε διαδοχικά tests, εβδομαδιαία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας παρατείνεται σε διάρκεια λόγω των συναθροίσεων που παρατηρήθηκαν τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα αλλά και διότι «μπήκαν στον χορό» κι άλλες περιοχές.

Σχετικά με τους διασωληνωμένουςο καθηγητής δήλωσε ότι η πρόβλεψη είναι πως τις επόμενες μέρες «θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια».

Διαβάστε επίσης 

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα Κιλκίς, Σέρρες, Κόνιτσα, Σκύρος, Αστυπάλαια, Ρόδος και Χάλκη -Πρεμιέρα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην αναστολή λειτουργίας. “Δεν θα μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται”

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας