20:57 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αποδομείται η εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου της κυβέρνησης»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αποδομείται η εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου της κυβέρνησης»

«Οι έντονες επιφυλάξεις του οίκου Moody’s στην τελευταία αξιολόγηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποδομούν την εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου, που εμφανίζει η κυβέρνηση.

Η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, όπως πιστοποιείται και στην κατώτερη των προσδοκιών πορεία του ΑΕΠ το 2023, «ξεφουσκώνει» γιατί δεν οικοδομήθηκε σε γερά θεμέλια».

«Οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναβάλλονται πίσω από κοντόφθαλμες διευθετήσεις.

Έτσι, παραμένουμε ευάλωτοι σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης -από ευκαιρία συνολικής αναβάθμισης της χώρας- έχει μετατραπεί σε προνομιακό εργαλείο χρηματοδότησης λίγων και ισχυρών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το κρατικό χρέος έχει εκτοξευθεί, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο παραμένει επίμονα υψηλό, ενώ το ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων δεν αφορά παραγωγικές επενδύσεις αλλά real estate, που οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας.

Τα οφέλη της όποιας ανάπτυξης ευνοούν περισσότερο αυτούς που κερδοσκοπούν από τον πληθωρισμό της απληστίας και όχι τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρ. Μητσοτάκης στο Euronews: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη στο μέλλον

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying – Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας