1:23 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Νίκος (Ανδρουλάκης), ο Χαϊλάντερ!

Νίκος (Ανδρουλάκης), ο Χαϊλάντερ!

Θυμάστε την ταινία «Χαϊλάντερ: ο Αθάνατος», με πρωταγωνιστές τον αείμνηστο Σον Κόνερι και τον Γάλλο κάποτε αστέρα Κρίστοφερ Λαμπέρτ, ταινία παραγωγής του 1986. Να θυμίσουμε την υπόθεση: Από τα βάθη της Ιστορίας υπήρχαν άνθρωποι αθάνατοι. Τραυματίζονταν σε μάχες, αλλά δεν πέθαιναν.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Μόνος εναντίον όλων, απειλεί πλέον ότι θα διώξει τους πάντες από το ΠΑΣΟΚ για να μείνει «γαντζωμένος» στην καρέκλα του προέδρου του Κινήματος


Μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να πεθάνουν, να αποκεφαλιστούν. Αυτοί οι αθάνατοι είχαν σκοπό ο ένας να εξολοθρεύσει τον άλλον και στο τέλος να μείνει μόνο ένας. Ο Χαϊλάντερ, ένας Σκοτσέζος ορεσίβιος, ήταν αυτός που τα κατάφερε. Ε, λοιπόν, ο Ανδρουλάκης έχει βαλθεί να κάνει το ίδιο. Απειλεί ότι θα διώξει τους πάντες και τα πάντα από το ΠΑΣΟΚ για να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του προέδρου του άλλοτε κραταιού Κινήματος. Και αν τα καταφέρει θα απολαμβάνει τη μοναξιά της επιτυχίας του. Το αν θα υπάρχει κόμμα θα είναι μια άλλη ιστορία, ίσως και μια άλλη ταινία.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για να περιγράψουμε με έναν άλλον τρόπο, διαφορετικό, αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ την παρούσα περίοδο.
Οι πάντες βάλλουν εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη και αυτός από τη μία απειλεί με διαγραφές και από την άλλη πήρε παράταση για μάχη, για τις 30 του μήνα, που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

Πυρ ομαδόν

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ήταν ο πρώτος που άνοιξε πυρ εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για προσφυγή στις κάλπες και ο πρώτος που έδειξε υποψήφιο τον Χάρη Δούκα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με διαρροή για τον πρώτο ότι τα έχει μαζί του γιατί είχε φτιάξει στην Αρκαδία ένα δυνατό ψηφοδέλτιο και ο Κωνσταντινόπουλος δυσκολεύτηκε να εκλεγεί βουλευτής, και για τον δεύτερο ουσιαστικά μίλησε για αχαριστία, δεδομένου ότι από ένα απλό μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον έκανε υποψήφιο δήμαρχο και οι συνθήκες τον έφεραν να εκλεγεί.

Τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον του Ανδρουλάκη. Ο Παύλος Γερουλάνος, που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μιλάει και αυτός για κάλπες. Και στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης έχει ο κακός χαμός. Και παλαιοί και νέοι του ΠΑΣΟΚ πυροβόλησαν προς τον αρχηγό. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που ήταν εκ των πρωτεργατών της εσωκομματικής νίκης του Ανδρουλάκη, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα όσα κάνει και ζήτησε προσφυγή στις κάλπες για νέο αρχηγό. Και άλλοι παλαιοί, ο Ευθυμίου, ο Κουκουλόπουλος, ο Σαχινίδης, έριξαν πυρά. Αλλά και οι νεότεροι, η Γιαννακοπούλου, η Λιακούλη, ο Χριστοδουλάκης, δεν έμειναν πίσω. Πιο ενωτικός, αλλά με καρφιά εμφανίστηκε ο Χρηστίδης, ενώ ο Παπανδρέου θέλησε να είναι αποκλειστικά στη μέση όλων αυτών εκφράζοντας μια ενωτική στάση. Φυσικά είναι άγνωστο τι θα κάνει αν στηθούν κάλπες.

Το δεξί χέρι… κόπηκε

Ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε σε αυτόν τον πόλεμο του Πολιτικού Συμβουλίου έχοντας δίπλα του τον Δημήτρη Μάντζο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και τον Θανάση Γκλαβίνα, εκπρόσωπο Τύπου. Οι προεδρικοί έχουν μειωθεί κατά πολύ. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος απουσίαζε από την ομάδα στήριξης του προέδρου. Κάποιοι ερμήνευσαν ότι είναι χολωμένος γιατί το κόμμα, δηλαδή ο Ανδρουλάκης, δεν τον στήριξε όσο έπρεπε για να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Κάποιοι άλλοι όμως λένε ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατάφερε στην προεκλογική περίοδο να τσακωθεί εσωκομματικά με τόσο κόσμο που άλλοι θα ήθελαν μια ζωή και ο Ανδρουλάκης συνειδητά του ζήτησε να είναι διακριτικά μακριά του για να μην τονώνει τα πάθη. Σίγουρα πάντως το «δεξί χέρι του Ανδρουλάκη» έχει κοπεί…

Παράταση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρχικά είπε ότι εκλογές θα γίνουν στα τέλη του 2025, όπως ορίζει το καταστατικό. Φυσικά αυτό δεν ισχύει στην πράξη. Γιατί; Διότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε εσωκομματική προεκλογική δραστηριότητα, δηλαδή σε εσωστρέφεια για τεράστιο διάστημα. Δεν θα κάνει καμία αντιπολιτευτική δράση, τα στελέχη του θα κοντράρονται μεταξύ τους και όλο αυτό θα διώξει πολύ κόσμο από τις τάξεις του Κινήματος, με κίνδυνο το κόμμα να εξαϋλωθεί στις επόμενες εκλογές. Είναι βέβαιον ότι οι διαδικασίες θα γίνουν πιο νωρίς. Όμως, στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Ανδρουλάκης απέφυγε να μιλήσει για εκλογές. Στο Πολιτικό Συμβούλιο οι συσχετισμοί είναι εναντίον του. Οπότε αποφάσισε και είπε πως όλα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις 30 Ιουνίου. Γιατί το έκανε αυτό; Διότι πιστεύει πως εκεί έχει την πλειοψηφία. Δηλαδή ο Ανδρουλάκης πιστεύει ότι τα μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι μαζί του. Αν αυτό επαληθευτεί στην Κεντρική Επιτροπή και δεν έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί, τότε θα προχωρήσει στις απειλές του. Δηλαδή θα αρχίσει να «παίρνει κεφάλια» σαν τον Χαϊλάντερ και θα διαγράψει όλους τους αμφισβητίες του μέσα στο κόμμα και ας μείνει το ΠΑΣΟΚ με λιγότερους βουλευτές. Αν, όμως, έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και δεχθεί τεράστια πυρά και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε οι εκλογές θα στηθούν το φθινόπωρο του 2024, χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του Ιουλίου.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θανάσης Κονταξής: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Γ. Γεραπετρίτης: Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών η απόφαση της ηγεσίας της Β. Μακεδονίας να μη χρησιμοποιεί την συνταγματική ονομασία της χώρας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας