20:14 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Νίκος Ανδρουλάκης: Προσκλητήριο σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ αποκλείοντας ωστόσο τους «γενίτσαρους»

Νίκος Ανδρουλάκης: Προσκλητήριο σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ αποκλείοντας ωστόσο τους «γενίτσαρους»

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ κι ανατέλλει με τον πράσινο ήλιο» έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής τη δευτερολογία του από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε της παράταξης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες του συνεδρίου.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται να πληγώσουμε ποτέ ξανά κανέναν Έλληνα, ποτέ ξανά κανέναν άνθρωπο που έρχεται να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες μας. Πρέπει να αποδείξουμε όλοι κι εγώ προσωπικά ότι σ’ αυτή τη νέα εποχή θα είμαστε αμείλικτοι μπροστά σε οποιοδήποτε φαινόμενο προσβάλλει τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έκανε λόγο για την ανάγκη να προταχθεί ένα νέο πολιτικό ήθος, «το οποίο», όπως είπε, «έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και οι νεότερες γενιές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η κρίση εμπιστοσύνης και πρέπει σε αυτό να είμαστε ξεκάθαροι:

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Ακόμη μία σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας