21:51 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα ανανεώσω την παράταξη»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα ανανεώσω την παράταξη»

Την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης εγγυάται ο Νίκος Ανδρουλάκης και παράλληλα τονίζει ότι θα την ανανεώσει με βάση τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά στην «ΜΠΑΜ » για τις επερχόμενες εκλογές στο Κίνημα


Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής μιλά σήμερα στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για τις επερχόμενες εκλογές στο Κίνημα.

Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι είστε ο ικανότερος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;

Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα και να κάνω πράξη την ανανέωση που έχει ανάγκη το Κίνημά μας. Οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επανέρχονται στο πολιτικό προσκήνιο της Ευρώπης. Θεωρώ ότι σε αυτήν τη συγκυρία και στην Ελλάδα πρέπει να ξαναχτίσουμε την παράταξή μας με νέα πρόσωπα, με ένα πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό που δίνει πραγματική ελπίδα στο λαό, με ένα κόμμα που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια, χωρίς δημαγωγία και λαϊκισμούς, αλαζονεία ή καθεστωτικές συμπεριφορές που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό. Είμαι αποφασισμένος να οικοδομήσουμε μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες που θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές μία παράταξη που μέσα από μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό να σπάσει τα κατεστημένα που κρατάνε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ζητώ, λοιπόν, μαζική συμμετοχή από τους προοδευτικούς πολίτες, ώστε να είναι οι πρωτεργάτες της επανεκκίνησής μας.

Με ποιον τρόπο θα ηγηθείτε του Κινήματος και πώς θα μπορέσετε να επαναπατρίσετε ψηφοφόρους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να προσελκύσετε καινούργιους;

Τώρα που είναι πασιφανές ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν λαμβάνονται με βάση την προστασία του δημόσιου συμφέροντος αλλά το πολιτικό κόστος, ενώ από την άλλη πλευρά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αναξιόπιστη, έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε φωνή και έκφραση στους δημοκρατικούς πολίτες που νιώθουν απογοητευμένοι. Οι συνθήκες το ευνοούν. Μπορούμε να γίνουμε ξανά εμείς ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών της χώρας μας. Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και η μείωση των ανισοτήτων αποτελούν κοινωνικά αιτήματα που μόνο ένα κόμμα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, όπως το δικό μας, μπορεί να υλοποιήσει. Καταθέτοντας, λοιπόν, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει τις γνήσιες ανησυχίες του ελληνικού λαού, είτε μιλάμε για την ακρίβεια, την πανδημία, είτε την προοπτική της νέας γενιάς, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τους υφιστάμενους πολιτικούς συσχετισμούς.

Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος για τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν;

Ο στρατηγικός μας στόχος μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι να έχουμε καταφέρει να δυναμώσουμε, πολιτικά και εκλογικά. Έως τότε οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τη σύνδεσή μας με την κοινωνία. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί αλλά και με όσους αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο των αποφάσεων, βλέποντας τη ζωή περισσότερο ως απειλή παρά ως ευκαιρία.

Υπάρχει περίπτωση συμπόρευσης με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κάτω από προγραμματική συμφωνία;

Προτεραιότητά μου είναι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή της χώρας και όχι πρόθυμοι κομπάρσοι. Για αυτό δεν λοξοκοιτάω ούτε προς Νέα Δημοκρατία ούτε προς ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάω μόνο μπροστά. Δεν με ενδιαφέρει να σύρω την παράταξη σε μια συγκυβέρνηση απλώς και μόνο για να πάρουμε ορισμένα υπουργεία. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει βάσει δημοσκοπήσεων, περιφρονώντας τον ελληνικό λαό. Εγώ αυτό που επιθυμώ είναι να πάρουμε ένα μεγάλο, διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές και, αν μας τιμήσει ο λαός με την εμπιστοσύνη του, να μπορούμε να επιβάλουμε τις προγραμματικές αρχές και τις αξίες μας.

Πιστεύετε ότι όποιοι υποψήφιοι δεν περάσουν στο δεύτερο γύρο θα πρέπει να στηρίξουν κάποιον από αυτούς που θα περάσουν ή όχι;

Ο στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα η ενότητα και η μαζική συμμετοχή. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν κρίση και μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για τον κάθε υποψήφιο. Δεν με ενδιαφέρουν οι συμφωνίες κορυφής. Οι εποχές που ο κομματάρχης έδινε «γραμμή» στους ψηφοφόρους έχουν παρέλθει προ πολλού.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή Π. Πολάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλήση του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απ. Ανδρέου

Παρακολουθήσεις κινητών: Η αναφορά του Γιάννη Οικονόμου στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας