More

  Νίκος Νικολόπουλος: Κύριε Βασιλειάδη φτιάξε Ταμείο αξιοπρέπειας και αρωγής για «φτωχοποιημένους» ποδοσφαιριστές!

  Είναι εκατοντάδες οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της χώρας, που επιβιώνουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πίσω από την λάμψη  της βιτρίνας των μεγάλων ΠΑΕ , κυρίαρχο στοιχείο της πραγματικότητας είναι η ανέχεια..

  Οι πρόσφατες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών, αρκετών ομάδων της Β’ Εθνικής, ευαισθητοποίησαν τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Βουλή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ζητώντας του να μεριμνήσει για την σύσταση Ταμείου αξιοπρέπειας και αρωγής αυτών των ποδοσφαιριστών.

  Ανάμεσα στα άλλα ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτηση του: «Αρκεί κανείς ν’ ανατρέξει σε δηλώσεις ποδοσφαιριστών του Παναιγιαλείου, της Σπάρτης, της Αναγέννησης Καρδίτσας (είναι οι πιο πρόσφατες που μου έρχονται στο μυαλό), όπως και άλλων μικρομεσαίων ομάδων της Β’ και της Γ’ Εθνικής και θα συμφωνήσει μαζί μου για το μέγεθος του προβλήματος.

  Το δυστύχημα είναι ότι αυτές οι δηλώσεις αντιμετωπίζονται απαθώς. Διάβασα τελευταία 3-4 ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών μικρομεσαίων ομάδων. Δεν κάνουν λόγο, π.χ. για καθυστερήσεις δόσεων των συμβολαίων τους. Αντιθέτως περιγράφουν την, μέρα παρά μέρα, κατάστασή τους. Υποστηρίζουν ότι λαμβάνουν σε… άτακτα χρονικά διαστήματα 100-200 ευρώ. Δαπανώνται σε 5-10 μέρες αυτά τα χρήματα και μετά δεν έχουν να φάνε! Καθυστερούν την πληρωμή των ενοικίων των σπιτιών που διαμένουν. Απειλούνται ή παίρνουν στα χέρια τους χαρτιά έξωσης!

  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το «στήσιμο» αγώνων πάει… σύννεφο».

  Ακολούθως ο ανεξάρτητος Βουλευτής υπογραμμίζει:

  «Δεν είναι πρόθεσή μου να μεμφθώ συλλήβδην τους πάντες, ούτε βέβαια δικαιολογώ την «ευκολία» του «στησίματος» ενός αγώνα για λόγους επιβίωσης.

  Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα τεράστιο πρόβλημα. Τεράστιο, για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν. Επαγγελματικά ή τύποις επαγγελματικά, απασχολούνται στην Ελλάδα 3500 περίπου νέοι άνθρωποι και οι Έλληνες- ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες- αποτελούν το 80% του συνόλου. Και δυστυχώς η πλειοψηφία αυτών των παιδιών πολύ δύσκολα τα «φέρνει βόλτα» στην καθημερινότητά τους. Είναι δε, μια κατηγορία ανάμεσά τους, που χωρίς ίχνος υπερβολής, λιμοκτονεί ή ζει την αβεβαιότητα της κάθε μέρας, το φάσμα της ασιτίας και της έξωσης»!

  Καταλήγοντας ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε την εξής πρόταση στον Γιώργο Βασιλειάδη: «Ουδέποτε εξάντλησα την όποια δημόσια παρέμβασή μου σε καταγγελτικό ή διαπιστωτικό ρόλο. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να προταθούν και να βρεθούν λύσεις που θα εφαρμοσθούν. Μια απ’ όλες φρονώ ότι αφορά στη σύσταση ενός ταμείου αξιοπρέπειας και αρωγής επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Σ’ ένα τέτοιο ταμείο είναι θεσμική και ηθική υποχρέωση να συνεισφέρουν, λόγου χάρη, η Ε.Π.Ο, οι δύο λίγκες, οι τηλεοπτικοί εταίροι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ρίχνω την ιδέα που χρήζει ασφαλώς επεξεργασίας.

  Η εν λόγω αναγκαιότητα φρονώ, κοντολογίς, ότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ανάκτησης του όποιου ποσοστού αξιοπιστίας του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

  Σχετική δήλωση On camera: «Να λειτουργήσει επειγόντως “ταμείο αξιοπρέπειας” για ποδοσφαιριστές που “πεινάνε”»!

  https://youtu.be/Uxvd-u07iAA

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ελάτεια-Φθιώτιδα: Δολοφονική απόπειρα εναντίον ντελιβερά από 4 με 5 άτομα

  Μαχαίρωσαν και ξυλοφόρτωσαν άγρια ντελιβερά την ώρα που πήγαινε παραγγελία - Ο 25χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος μετά από την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του. Σοκαρισμένη είναι...

  Κ. Σακελλαροπούλου: Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα «δεν μας πτοούν»

  Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα «δεν μας πτοούν», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε σήμερα για...

  Το διπλό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τον κορωνοϊό

  Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο...

  Πάρτι σε βίλα εφοπλιστή με Ρέμο – Βίσση και 200 άτομα στη Σχοινούσα!

  Την ώρα που η κυβέρνηση δια του Νίκου Χαρδαλιά ανακοίνωσε την περαιτέρω λήψη εκτάκτων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό...

  Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες προς τους πολίτες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Μεταμόρφωση

  Η Περιφέρεια Αττικής συμβουλεύει τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον καπνό που υπάρχει εξ αιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο...