7:41 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Νίκος Παππάς: Αντίστροφη μέτρηση για το Ειδικό Δικαστήριο...

Νίκος Παππάς: Αντίστροφη μέτρηση για το Ειδικό Δικαστήριο...

Ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο είναι ορθάνοιχτος για τον Νίκο Παππά, όπως συνέβη με τον ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλο και παλαιότερα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Νέα ∆ημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής στα πορίσματά τους είδαν ποινικό αδίκημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Tου ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ
«Ντιμπέιτ» στην «ΜΠΑΜ» από Δημ. Μαρκόπουλο και Β. Κεγκέρογλου καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν πως υπάρχει ποινικό αδίκημα για τον Νίκο Παππά και η Βουλή συνεδριάζει για την παραπομπή του

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο και από εκεί η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ζήτησε την άποψη δύο μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, του ∆ημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα ∆ημοκρατία και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, και σας την παρουσιάζει.

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Tου ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Από την αρχή η Νέα ∆ημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν κινείται με εκδικητικά κίνητρα. Το γεγονός λοιπόν ότι δεν παραπέμπουμε τον Νίκο Παππά σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση της δωροληψίας επιβεβαιώνει το ότι εμείς δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. ∆εν είμαστε σαν εκείνους που δίχως στοιχεία λειτούργησαν ως σκευωροί για να κατηγορήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να αποκομίσουν πολιτικές ωφέλειες.

Εμείς με νηφαλιότητα κοιτάξαμε τα στοιχεία, τις μαρτυρίες, τις καταθέσεις και αποφανθήκαμε. Βέβαια, δεν σημαίνουν τα παραπάνω ότι η πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος είναι κάτι μικρό. ∆εν είναι μικρό πράγμα να υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία, για την ακρίβεια πλήθος στοιχείων για τον τρόπο, την αρχιτεκτονική, τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις ενός αρμόδιου υπουργού για τη διενέργεια ενός δημόσιου διαγωνισμού. Πολύ περισσότερο όταν ο διαγωνισμός αυτός είχε να κάνει με ένα δημόσιο αγαθό, τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αφορά κάτι πολύ μεγαλύτερο: την ίδια τη ∆ημοκρατία.

∆εν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να φώναζε τα προηγούμενα χρόνια περί διαφάνειας και να έγιναν τα πράγματα με τον τρόπο που περιέγραψαν στοιχεία και μάρτυρες στην Προανακριτική Επιτροπή ως προς τις τηλεοπτικές άδειες. ∆εν είναι δυνατόν μετά τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή για την εμπλοκή του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων να κάνουμε εμείς πως δεν είδαμε και δεν ακούσαμε. Κέρδος λοιπόν ήταν το γεγονός ότι ήρθαν στη δημοσιότητα τόσο πολλά στοιχεία, ότι αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και μία σειρά μεθοδεύσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

*Ο ∆ημήτρης Μαρκόπουλος είναι βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Πειραιά της Ν∆

Ποιοι δεν θέλουν την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας;

Tου ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ*

Η Προανακριτική για τον κ. Παππά με την απόφαση της Βουλής διερεύνησε τα ενδεχόμενα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

Επί της ουσίας, οι εργασίες της Επιτροπής επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ το 2016-17 περί μεθόδευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι μέσω αδειοδότησης δικού τους ανθρώπου, αλλά και της χρηματοδότησής του με καταχρηστική αξιοποίηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Για την υλοποίηση του άνομου αυτού σκοπού, προέκυψε ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας, δηλαδή ο ορισθείς από την Πολιτεία ως «θεματοφύλακας» του διαγωνισμού, αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» και τον κεντρικό συντονιστή του σχεδίου χειραγώγησης του διαγωνισμού.
Ειδικότερα: Ο κ. Ν. Παππάς κατηύθυνε ευθέως τον Χρ. Καλογρίτσα -ο οποίος στην Προανακριτική αυτοαποκαλέστηκε ως «μπροστινός»- να απευθυνθεί στην οικογένεια Khoury για τη χρηματοδότηση της αναγκαίας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εγγυητικής επιστολής 3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, καθόρισε το ύψος της προσφοράς του κ. Καλογρίτσα, ενημερώνοντάς τον για το ύψος των οικονομικών προσφορών των άλλων συμμετεχόντων!
Μετά την υπαναχώρηση των Khoury έθεσε σε εφαρμογή «σχέδιο Β» και κατηύθυνε τον Καλογρίτσα, με μόνο κεφάλαιο την άδεια, στην εξεύρεση άλλου επενδυτή (Μαρινάκη, Κοντομηνά κ.λπ.). Ο αυθαίρετα ορισθείς αριθμός των 4 αδειών επελέγη με στρατηγικό στόχο αφενός τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του τηλεοπτικού πεδίου, αφετέρου τη μη αδειοδότηση πολλών καναλιών που τότε λειτουργούσαν και, συνεπώς, την ομηρία των ιδιοκτητών τους που -χωρίς κανάλι πλέον- θα αποδέχονταν εύκολα προτάσεις συνεργασίας του «μπροστινού» – κατόχου τηλεοπτικής άδειας.

Μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στη δημιουργία της εφημερίδας «Documento».

Για όλα αυτά, πέραν των μαρτυρικών καταθέσεων, προσκομίστηκαν από τον κ. Καλογρίτσα έγγραφα, SMS και mail, ενώ για το αδίκημα της δωροληψίας αναφέρθηκε μεν σε σημαντικά στοιχεία, αλλά δεν προσκόμισε, όπως είχε δεσμευτεί, τα αντίστοιχα έγγραφα. ∆ύο είναι οι ερμηνείες της μη προσκόμισης των εγγράφων: είτε δεν τα είχε στη διάθεσή του είτε δεν τα προσκομίζει μετά την επίτευξη αφανούς συμφωνίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η -πιθανή- εφαρμογή του «νόμου της σιωπής» (omerta), η συγκάλυψη της αλήθειας και η βίαιη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής, με κύρια ευθύνη της Ν∆ που έκλεισε αιφνιδιαστικά τον κατάλογο των μαρτύρων (σε συνεννόηση άραγε με τον ΣΥΡΙΖΑ;), εμπόδισαν την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής.

Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, περίτρανα ότι κάποιοι δεν θέλουν την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα, η δική μας αταλάντευτη επιδίωξη είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν. Γιατί «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

*Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής
Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας