21:19 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Νίκος Παρασκευόπουλος: «Καταργήστε το νόμο μου!»

Νίκος Παρασκευόπουλος: «Καταργήστε το νόμο μου!»
  • Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ζητά να καταργηθεί ο νόμος του, τον οποίο δεν ενστερνίζεται πια
  • «Δημιούργησα το νόμο λόγω έκτακτων συνθηκών συμφόρησης στις φυλακές και όχι για να υπάρχει για πάντα»
  • «Πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα»

Απίστευτος Νίκος Παρασκευόπουλος! Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έδωσε συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής και δήλωσε ευθαρσώς πως ο νόμος του πρέπει να καταργηθεί!

Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν είναι δικός του νόμος και δεν θα έπρεπε να λέγεται «Νόμος Παρασκευόπουλου» και ότι αυτό συμβαίνει για να στοχοποιηθεί. Τουλάχιστον πρόλαβε να αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη…

Διαβάστε τι ακριβώς είπε:

«Κοιτάξτε θα σας φανεί περίεργο αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος που κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα, αλλά ένας έκτακτος νόμος που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, ένα λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε την ανάγκη το νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές, πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας