0:46 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Νίκος Τζανάκης: Καθυστερεί το πρώτο τείχος ανοσίας- γίνονται επικοινωνιακά λάθη όταν μιλάμε για ποσοστό εμβολιασμών

Νίκος Τζανάκης: Καθυστερεί το πρώτο τείχος ανοσίας- γίνονται επικοινωνιακά λάθη όταν μιλάμε για ποσοστό εμβολιασμών

Τα επικοινωνιακά λάθη που γίνονται στις δημοσιοποιήσεις για τα ποσοστά εμβολιασμού και πότε μπορούμε να έχουμε ένα πρώτο τείχος ανοσίας αναδεικνύει από την Κρήτη ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης λέγοντας πως καταρχάς θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλότερα ποσοστά στον εμβολιασμό των άνω των 85 ετών και των άνω των 90 ετών που ακόμα παραμένουν στο απογοητευτικό 63%.
Στην Αγγλία οι άνω των 90 ετών έχουν εμβολιαστεί σχεδόν καθολικά σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90% και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα για να θωρακίσουμε την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων.
Επίσης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα πρώτο τείχος ανοσίας όταν θα έχει εμβολιαστεί το 35% του πληθυσμού αλλά όχι να έχουν κάνει το εμβόλιο χθες.
Ουσιαστικά δηλαδή επειδή απαιτείται τουλάχιστον η πάροδος τριών εβδομάδων για να αναπτυχθούν αντισώματα στον εμβολιασμένο, εάν συνυπολογίζουμε στους αριθμούς που ανακοινώνονται στους εμβολιασμούς τους άμεσα εμβολιασμένους που δεν έχουν αντισώματα βγάζουμε ένα μήνυμα στην τηλεόραση και γενικά στα μέσα ενημέρωσης που είναι περισσότερο επικοινωνιακό παρά αληθινό.

Έτσι καλλιεργείται μία προσδοκία ότι υπάρχει ένα τείχος ανοσίας στην κοινότητα που είναι στα χαρτιά όχι ακόμα στην πράξη

Διαβάστε επίσης

Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον κορονοϊό: Πολυπλόκαμη νόσος με μακροπρόθεσμες επιπλοκές – Ποια τα συμπτώματα που επιμένουν

Self tests και από τα σούπερ μάρκετ -Οριστικές αποφάσεις εντός των επόμενων 24ώρων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας