13:46 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Noble: Βιώσιμο, παγκόσμιας κλάσης το τερματικό στην Κύπρο

Noble: Βιώσιμο, παγκόσμιας κλάσης το τερματικό στην Κύπρο

Aπό τα κεντρικά γραφεία της Noble Energy Inc, στην καρδιά του Χιούστον του Τέξας το  SIGMALIVE εξασφάλισε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με την Κυπριακή Δημοκρατία η ιστοσελίδα μας.

Προβάδισμα στο τερματικό

Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες συζητήσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της εταιρείας σε σχέση με την δημιουργία του τερματικού υγροποίησης, η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Reba Reid, δήλωσε πως η Noble εξετάζει διάφορες επιλογές σε σχέση με την εμπορικότητα του οικοπέδου 12 και τις προοπτικές παραγωγής φυσικού αερίου.

«Μια ιδέα θα ήταν η κατασκευή τερματικού υγροποίησης στη ξηρά και συγκεκριμένα το Βασιλικό όπου υπάρχει χώρος για τουλάχιστο τρία τρένα υγροποίησης. Έχουμε ολοκληρώσει σημαντική δουλειά σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι αυτής της ιδέας, καθιστώντας το ως ένα βιώσιμο και παγκόσμιας κλάσης τερματικό», είπε αναφερόμενη στην μελέτη της γαλλικής εταιρείας Technip, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Noble. Η μελέτη αυτή ήδη βρίσκεται στα χέρια των ιθυνόντων στη Λευκωσία και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και διαβουλεύσεων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, τόνισε ότι η τελική απόφαση για τον τρόπο εξαγωγής του φυσικού αερίου, θα αποφασιστεί στη βάση της συνεργασίας της εταιρείας με την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο.

Όλα καλώς με την επιβεβαιωτική γεώτρηση

Σύμφωνα με την Reba Reid, η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, η οποία άρχισε στις 6 Ιουνίου, συνεχίζεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα όπως ακριβώς αναμενόταν.

Σε ερώτηση για το τι αναμένει η εταιρεία από αυτή την επιβεβαιωτική γεώτρηση, απάντησε ότι το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι τα αποτελέσματα της πρώτης γεώτρησης. Δηλαδή ότι οι υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 12, κυμαίνονται από 5-8 τρις κυβικά πόδια με μέσο όρο τα 7.

«Η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες για να φτάσει σε βάθος 5,600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το βάθος της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο είναι 1700 μέτρα. Αφού η γεώτρηση ολοκληρωθεί, θα γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, κάτι το οποίο θα πάρει 60-90 μέρες», κατέληξε.

πηγή: sigmalive.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας