11:51 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Νοσοκομείο Χανίων: Απίστευτο περιστατικό με επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη ιατρό γιατί ...ζήτησε μια αξονική

Νοσοκομείο Χανίων: Απίστευτο περιστατικό με επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη ιατρό γιατί ...ζήτησε μια αξονική

Νοσοκομείο Χανίων: Απίστευτο περιστατικό με επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη ιατρό γιατί …ζήτησε μια αξονική για 18χρονο τραυματία μετά από σοβαρό τροχαίο!

Μια απίστευτη καταγγελία και μάλιστα από ιατρό (τα στοιχεία του οποίου έχει στη διάθεσή του το Flashnews.gr) έγινε στο Flashnews και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της δυσάρεστης είδησης ότι ένας 18χρονος Χανιώτης βρίσκεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείο Χανίων, μετά από σοβαρό τροχαίο την Κυριακή (7/8) τα ξημερώματα, στο Δαράτσο.

Σύμφωνα με την καταγγελία,  όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του νοσοκομείου Χανίων ο 18χρονος και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε (με την επιστημονική της κατάρτιση και γνώση) ότι απαιτείται αξονική τομογραφία στο θύμα του τροχαίου για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Εύλογα λοιπόν η ιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου (που είναι και επιμελητής) ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, η οποία θα φανέρωνε την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο.

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή το 18χρονο θύμα του τροχαίου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν.

Αρνητικός ο ακτινολόγος να κάνει την αξονική!

Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για την ιατρό που “τόλμησε” (ούσα άπειρη ακόμα) να “ενοχλήσει” τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Η ιστορία έχει και συνέχεια, αφού όπως τονίζεται στην καταγγελία που έχουμε στη διάθεσή μας, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να τις επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, “πυροσβεστικά”.

Εν τέλει, και αφού υπερίσχυσαν οι ψυχραιμότεροι, τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ωστόσο, ο καταγγέλλων διερωτάται (όπως και εμείς) τι θα συνέβαινε αν δεν γινόταν η αξονική απεικόνιση.

Ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου – Διετάχθη ΕΔΕ

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα, ο οποίος ήταν απίστευτα ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε με “εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Όπως μας τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Εν προκειμένω, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη ιατρό με την οποία επικοινώνησε.

Εν κατακλείδι, όπως μας τόνισε ο καταγγέλλων ιατρός, τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ συχνά σε πολλά νοσοκομεία όλης της Επικράτειας, με ειδικευόμενους ιατρούς να πέφτουν θύματα “ιατρικού bullying” από πιο έμπειρους συναδέλφους τους. Κι όλα αυτά, με τους πολίτες να είναι εκτεθειμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή να μη σας αποσπάσουν στοιχεία επιτήδειοι με αφορμή το Power Pass

Ανώγεια Ρεθύμνου: «Έγινε με τη συναίνεσή της», λέει ο 33χρονος για τον βιασμό της 32χρονης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας