3:44 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Νοσοκομείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη - Σήμερα αυτοψία του Αλκιβιάδη Στεφανή

Νοσοκομείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη - Σήμερα αυτοψία του Αλκιβιάδη Στεφανή

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS, αφού ξεκινούν τις εφημερίες τους με γεμάτες τις ΜΕΘ, με τους γιατρούς να ψάχνουν κλίνες προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς Covid-19 που χρειάζονται διασωλήνωση.

Νοσοκομείο εκστρατείας στήνεται από χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό.
Δεκάδες στρατιώτες δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να στηθεί το κινητό νοσοκομείο για να νοσηλευτούν θετικοί στον ιό ασθενείς.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει το κινητό νοσοκομείο να αποτελείται από μεγάλες σκηνές και κοντέινερ. Εκεί θα στεγαστούν κλίνες με αναπνευστήρες, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Αμέσως μετά θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλες οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σήμερα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη σήμερα και να κάνει αυτοψία στο νοσοκομείο εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι νοσοκομείο εκστρατείας είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

“Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική”

Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ο κος Τουχτίδης, παραδέχτηκε μάλιστα πως η προηγούμενη εφημερία στο Παπαγεωργίου έδειξε ότι θα αναγκάσει το ιατρικό προσωπικό να φτάσει σε αυτά τα σημεία.

«Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων» περιέγραψε προσθέτοντας « Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλήμματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κος Τουχτίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα ήταν απίθανο εάν δεν είχε επιβληθεί lockdown.

Aυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι σήμερα θα αδειάσει μια κλίνη, εξήγησε προσθέτοντας πως όσον αφορά τις απλές κλίνες  αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξει εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID καθώς η εφημερίδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό κάθε φορά.

Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορωνοιού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κος Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια.

«Μπορεί να διαδηλώνονται 4-5 ανά εφημερία αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί , καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kορωνοϊός: 1.000 νεκροί τις 3 τελευταίες εβδομάδες- Ανυποχώρητα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Μαγνησία: Σε συναγερμό ολόκληρο χωριό – Ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας