7:54 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Νόστιμες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη

Νόστιμες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη

Ξημερώνει… Τσικνοπέμπτη, τρώμε ελαφριά το μεσημέρι και το βράδυ ψάχνουμε τα καλύτερα τσικνοφαγάδικα

Το La Argentina Restaurant (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 33, τηλ: 21 0682 7215) στο Χαλάνδρι (, το «αδερφάκι» της Argentina που αγαπήσαμε στο Καλέντζι, μας υποδέχεται σε έναν πιο εστιατορικό χώρο για να μας μυήσει στα μυστικά της αργεντίνικης κρεατοφαγίας μέσα από λαχταριστά πιάτα όπως η Milanesa de Carne (μοσχάρι παναρισμένο με φρυγανιά και σκόρδο) και φυσικά γιγαντιαίες και μαεστρικά ψημένες σπαλομπριζόλες, Rib Eye, T- Bone, Costillas (παϊδάκια) και φιλέτο, όλα από μοσχάρι γάλακτος. Την κρεατοφαγία συνοδεύουν ωραιότατα κοκτέιλ από το μπαρ (7-9€), ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο.

Ένα όνομα, μια ταβέρνα, μια κρεατοφαγική ιστορία. Η Μυρτιά στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55, τηλ: 21 0937 0708), αλλά και στο Περιστέρι (Αγίας Παρασκευής 24), ετοιμάζεται πυρετωδώς και αυτή για μια ακόμα Τσικνοπέμπτη ψήνοντας και σερβίροντας εξαιρετικά κρεατικά σε μερίδες που εύκολα χορταίνουν δύο άτομα: μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα, συκώτι σχάρας γάλακτος, μπιφτέκι κοτόπουλο και μοσχάρι, γεμιστό και μη, σαγανάκι τραγανό, ποικιλίες κρεατικών, φιλέτο κοτόπουλο και ψαρονέφρι παίζουν δυνατά στο μενού της, ενώ οι λουκουμάδες στο τέλος έρχονται κερασμένοι και λουσμένοι σοκολάτα. Περί τα 20€/ με κρασί.

Mια ξεχωριστή βραδιά Τσικνοπέμπτης ετοιμάζει το Μουσείο της Ακρόπολης γιατί το σωστό το παϊδάκι θέλει και την σωστή θέα. Προτείνει λοιπόν ένα διαφορετικό τσίκνισμα με τζαζ και λάτιν ακούσματα από τις 20.00 μέχρι τα μεσάνυχτα και ετοιμάζει πλούσιο μπουφέ απεριόριστης κατανάλωσης με ωραιότατες σαλάτες, ψητή φέτα με πιπεριές και ντομάτα και πατάτες γκρατέν με μπέικον και φέτα και φουλ του κρέατος με κεμπάπ, πανσέτα σιγοψημένη, προβατίνα τσιγαριαστή, παϊδάκια κοτόπουλου στη σχάρα, χωριάτικα λουκάνικα και άλλα. Τιμή κατ’ άτομο 38€.

Με θέα τα κότερα, ο Βόσπορος Grill (Ακτή Κουμουνδούρου 20, τηλ: 21 0412 7324) στο Μικρολίμανο ξεκινά από νωρίς να ψήνει λαχταριστά κεμπάπ πλούσιες ποικιλίες με κοτόπουλο, χοιρινό, ντονέρ και γύρο, κοκορέτσι και εκλεκτά παϊδάκια. Φυσικά οι επιλογές από το πολίτικο μενού παραμένουν προς τέρψιν των ουρανίσκων μας, γεμάτες με μπαχάρια και συνταγές από την Πόλη. Υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο με κρασί.

Ξακουστή για το θεϊκό της κοκορέτσι εξ’ Αγρινίου, η ταβέρνα του Σπανού (Αριστείδου Οικονόμου 4, Κ. Πατήσια, τηλ: 21 0832 7381 ) είναι μια γνήσια οικογενειακή ταβέρνα με σούπερ κρέατα τα οποία προμηθεύονται από την Βόρεια Ελλάδα και ψήνουν άψογα. Πλην κοκορετσίου, στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτέκια ζουμερά, παϊδάκια, προβατίνα, αρνίσια μπόλια για τους μερακλήδες και ωραιότατα ορεκτικά, όπως π.χ. οι κολοκυθοκεφτέδες. Υπολογίστε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Θα αναφωνήσετε όταν δείτε το τεραστίων διαστάσεων μπιφτέκι της θρυλικής ταβέρνας των Καλυβίων, η οποία εδώ και χρόνια τιμά το μέγεθος των μερίδων της με τη φιλοσοφία του «όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο». Ισχύει. Γι’ αυτό παραγγείλετε με φειδώ κοκορέτσι, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, πατάτες τηγανιτές, προβατίνα και συκωταριές τηγανιτές γιατί προβλέπεται να παίρνετε μπόλικα πακέτο για το σπίτι. Ο λογαριασμός για κρεατοφαγία μέχρι σκασμού στα 20€/ άτομο με κρασί.

Κάθε άλλο παρά εφιάλτη θα ζήσετε στο εστιατόριο του Γαλατσίου Λεύκες (Λεωφ. Γαλατσίου 100, τηλ: 21 0292 4458), το οποίο ακονίζει μαχαίρια και λουστράρει σχάρες για να ψήσει ένα κάρο ψαγμένες κοπές μοσχαριού (πικάνια, διάφραγμα, tri tip κ.α.), χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη και λουσμένη με σάλτσα λεμονιού, κεμπάπ με σπιτικό πουρέ μελιτζάνας και ταλιάτα από φιλέτο με μωβ πατάτες Περού. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο με κρασί.

Ο Τζίμης (Κωνσταντιλιέρη 2, τηλ: 21 0765 8965) στο Βύρωνα είναι μια σταθερή αξία για τους «ντόπιους» που οφείλετε να ανακαλύψετε. Η ψησταριά του είναι εγγύηση εδώ και χρόνια, και βγάζει αριστουργηματικά κρεατικά όπως το εξαιρετικό κοντοσούβλι, δυνατό κοκορέτσι, χοιρινά καλαμάκια ζουμερά, πικάντικα κεμπάπ και τραγανά παϊδάκια. Το μενού συμπληρώνουν χειροποίητες αλοιφές, χωριάτικη σαλάτα φρεσκοκομμένη και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δε θα πληρώσετε περισσότερα από 15€/ άτομο.

Ο Τζίμης (Κωνσταντιλιέρη 2, τηλ: 21 0765 8965) στο Βύρωνα είναι μια σταθερή αξία για τους «ντόπιους» που οφείλετε να ανακαλύψετε. Η ψησταριά του είναι εγγύηση εδώ και χρόνια, και βγάζει αριστουργηματικά κρεατικά όπως το εξαιρετικό κοντοσούβλι, δυνατό κοκορέτσι, χοιρινά καλαμάκια ζουμερά, πικάντικα κεμπάπ και τραγανά παϊδάκια. Το μενού συμπληρώνουν χειροποίητες αλοιφές, χωριάτικη σαλάτα φρεσκοκομμένη και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δε θα πληρώσετε περισσότερα από 15€/ άτομο.

 

Το ξέρατε ότι η Νότια Αφρική βγάζει τα καλύτερα κρέατα; Χάρη στο Kozi’s (Π. Τσαλδάρη 34, τηλ: 21 0810 1584) στα Μελίσσια θα το μάθετε μιας και εδώ τηρούν την αφρικανική παράδοση του ψημένου κρέατος το οποίο μαρινάρουν με μια μυστική σάλτσα μπαχαρικών που τα απογειώνει. Μπριζόλα Chakalaka ζουμερή, εξαιρετικό rib eye (και σε κοντοσούβλι), χτένι 300 γραμμαρίων απαλό σαν βελούδο και διάφορα μπέργκερ οφείλουν μια θέση στο τραπέζι – και το στομάχι σας. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο με νοτιοαφρικάνικο κρασί.

Πηγή: in2life

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας