14:48 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νότια Αφρική: Θεόρατα κύματα σάρωσαν κτίρια σε παράκτιες περιοχές -Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες (Βίντεο)

Νότια Αφρική: Θεόρατα κύματα σάρωσαν κτίρια σε παράκτιες περιοχές -Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες (Βίντεο)

Τεράστια κύματα, που προκάλεσε το φαινόμενο της «εαρινής παλίρροιας» σάρωσαν παράκτιες περιοχές της Νότιας Αφρικής με αποτέλεσμα να χάσουν δύο άνθρωποι τις ζωές τους και να τραυματιστούν αρκετοί ακόμη, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρική ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους 9,5 μέτρων, που προκάλεσαν καταστροφές σε παραθαλάσσια κτίρια και παρέσυραν αυτοκίνητα από χώρους στάθμευσης. Τα παλιρροϊκά κύματα έπληξαν το 50% της ακτογραμμής της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ακόμη, σύμφωνα με το Associated Press.

Το ένα από τα δύο θύματα ήταν μια 93χρονη, που τραυματίστηκε όταν τα κύματα εισέβαλαν σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή της Νότιας Αφρικής, αν και Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο, να οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Σε διάφορα σημεία κατά μήκος της ακτογραμμής της Νότιας Αφρικής πελώρια κύματα έσπασαν κιγκλιδώματα και σάρωσαν δρόμους εισβάλλοντας σε κτίρια. Στην περιοχή Gordon’s Bay κοντά στο Κέιπ Τάουν τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, και βύθισαν άλλα παντελώς, ενώ έκλεισαν παραλίες.

Σύμφωνα με τις Αρχές ζημιές καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές από τα περίχωρα του Κέιπ Ταουν στη νοτιοδυτική Νότια Αφρική μέχρι την ανατολική ακτή της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας