7:07 Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Νότια Κορέα: Θα επιδιώξουμε την "πλήρη αποπυρηνικοποίηση" της Βόρειας Κορέας

Νότια Κορέα: Θα επιδιώξουμε την "πλήρη αποπυρηνικοποίηση" της Βόρειας Κορέας

Ο συντηρητικός νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Σοκ-γελ, μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του για πενταετή θητεία, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι θα επιδιώξει την “πλήρη αποπυρηνικοποίηση” της Βόρειας Κορέας και ότι η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή, την ώρα που η Πιονγκγιάνγκ διαμηνύει πως θα επιταχύνει και θα ενισχύσει το πυρηνικό και το πυραυλικό της οπλοστάσιο.

Ο κ. Γιουν, 61 ετών, χαρακτήρισε τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας “απειλή όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια και αυτή της Ασίας”, αλλά για την “παγκόσμια” ασφάλεια, διαβεβαιώνοντας πως “η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε ειρηνικά” το πρόβλημα.

Ακόμη, στην πρώτη ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο νέος πρόεδρος είπε πως είναι προετοιμασμένος να παρουσιάσει “τολμηρό σχέδιο” για την ενίσχυση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας εάν ο ομόλογός του Κιμ Γιονγκ Ουν επιλέξει τον δρόμο της αποπυρηνικοποίησης.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Β.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο «άγνωστου τύπου»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας