0:24 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Novartis: Ολόκληρη η κατάθεση του Φ. Δεστεμπασίδη

Novartis: Ολόκληρη η κατάθεση του Φ. Δεστεμπασίδη

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, δηλαδή το στέλεχος που επισήμως διένειμε τις διαφημίσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, προσήλθε ως μάρτυρας στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Είπε ότι δεν γνώριζε, ούτε σε ποια μέσα ενημέρωσης, ούτε σε ποια πρόσωπα δίνονταν τα χρήματα, και ότι τις υπογραφές στους ισολογισμούς τις έβαζε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Novartis: Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Υπηρέτης συμφερόντων ο Νίκος Μανιαδάκης»

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είπε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ότι δεν είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ή «Μάξιμος Σαράφης». Ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της παρούσας επιτροπής, που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου», δήλωσε κατ΄επανάληψη στη διάρκεια της εξέτασης του. Τη στάση του αυτή αιτιολόγησε σημειώνοντας ότι τον εμπλέκουν στην υπόθεση άλλα πρόσωπα (σ.σ. ο διαφημιστής Εμμανουήλ Βουλκίδης και ο Νικόλαος Μανιαδάκης) και συνεπώς δεν θέλει να προκαταλάβει όσα θα πει στη Δικαιοσύνη όταν και αν κληθεί.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είπε ότι δεν απαντά. Δεν είπε όμως ότι δεν γνωρίζει. Το αντίθετο μάλιστα, αφού δήλωσε πως αν κληθεί από τη δικαιοσύνη «θα εισφέρει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

H κατάθεση του διαφημιστή Βουλκίδη, η «απαλλαγή» πολιτικών, οι μίζες και ντοκουμέντα που εκθέτουν τον Φρουζή

Η κατάθεση

«Αισθάνομαι στοχοποιημένος. Ένας από αυτούς που με στοχοποίησαν είναι ο Νικόλαος Μανιαδάκης και το έκανε για να με εκφοβίσει και να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη αυτά που έχω δει, αυτά που έχω ακούσει, αυτά που γνωρίζω», φέρεται να απάντησε ο κ. Δεστεμπασίδης. «Καταλαβαίνουμε από όσα μας λέτε, πως γνωρίζετε γεγονότα αλλά δεν θέλετε να απαντήσετε. Αντιλαμβάνεστε ότι με τη στάση σας αυτή, καθίστασθε ύποπτος;» τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης φέρεται να δήλωσε πως δεν θέλει να πει τίποτε περισσότερο, πέραν εκείνων που είναι το αντικείμενο της επιτροπής, διότι δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η μεταχείρισή του και δεν θέλει να προκαταλάβει όσα θα πρέπει να πει, εάν κληθεί από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Φ. ΔΕΣΤΕΜΠΑΣΙΔΗ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας