Κατά πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατήγγειλε πιέσεις που δεχόταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο για τη διερεύνηση υποθέσεων: «Σε μια επίσκεψη μου είπε ” Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου”. Και σκεφτόμουν “γιατί δεν τη χρησιμοποιεί για να μας δώσουν εργαλεία και κόσμο για την έρευνα μας στις λίστες”; με πίκρανε. Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για έναν συγκεκριμένο τον Γιάννη Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Στις 9/8/2016 με παίρνει ο επίκουρος εισαγγελέας και μου λέει “πρέπει να έλθω στην πατρίδα σου για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα. Δεν μπορώ να σου πω από τηλέφωνο. Μόνο από κοντά”. Όντως τον είδα. “Σου έφερα να υπογράψεις τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων ενός καναλάρχη (σ.σ. του Γιάννη Αλαφούζου)”. Και του λέω γιατί να το κάνω εγώ; τελικά την υπέγραψα. Δεν γινόταν διαφορετικά”.

Παράλληλα κατήγγειλε παρεμβάσεις για τον Ανδρέα Βγενόπουλο.“Για τον Βγενοπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει (οι ελεγκτές) από τον Βγενόπουλο” Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία;” απάντησε: “όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”.

Ο πρώην Οικονομικός εισαγγελέας κατήγγειλε πως δεχόταν πιέσεις για να «φτιάξει στοιχεία» σε βάρος δημοσιογράφου και συγκεκριμένα του Γιώργου Παπαχρήστου: «Άλλη φορά μου είπε: “Σε βάρος του έχεις κάτι;” Απάντησα “όχι”. “Κοίτα να φτιάξεις” μου είπε. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια. Να φτιάξω κάτι;»

Διαβάστε εδώ όλες τις αποκαλύψεις του eReportaz για την υπόθεση της Νοvartis.