10:28 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Novartis: Προαναγγέλλει μηνύσεις ο Λοβέρδος μετά τη διώξη για δωροδοκία

Novartis: Προαναγγέλλει μηνύσεις ο Λοβέρδος μετά τη διώξη για δωροδοκία

Μήνυση κατά του «Rasputin» χωρίς να τον κατονομάσει προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο διωκόμενος για δωροδοκία, πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN δήλωσε ότι θα κάνει μήνυση και ότι θα παλέψει λυσσαλέα ως απλός πολίτης για να αποδείξει τη σκευωρία και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή.

Αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει για πρόσωπα και επί της ουσίας των κατηγοριών με βάση τις οποίες ασκήθηκε η ποινική του δίωξη.

Στοιχεία που «δείχνουν» δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis εντόπισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη

Έτσι οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Αντιδράσεις Στουρνάρα – Λοβέρδου

Αντιδράσεις Στουρνάρα και Λοβέρδου για Novartis!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή πόρισμα 200 σελίδων με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.

Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.

Novartis: Αρχείο για Στουρνάρα-δίωξη σε Λοβέρδο!

Διαβάστε επίσης – Ο Ρασπούτιν κάλυπτε τον Σάλλα

Διώξεις για τα δάνεια Πειραιώς-Λογοθέτη!

Άγριο παιχνίδι με τους πολιτικούς «ομήρους» της Novartis

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας