5:22 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Novartis: Το απόγευμα η κατάθεση της Κελέση

Novartis: Το απόγευμα η κατάθεση της Κελέση

Στις 18:00 μετατέθηκε η κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» στην ΓΑΔΑ από την 13:00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Κι αυτός ο μάρτυρας θα εξεταστεί απο αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη ΓΑΔΑ, μέσω ηλεκτρονικών μέσων μετάδοσης της αλλοιωμένης φωνής, χωρίς φυσική επαφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε να ζητηθεί από την ΓΑΔΑ μεγαλύτερη αίθουσα έτσι ώστε να συμμετέχουν στην εξέταση όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας φέρεται να έθεσε θέμα αρμοδιοτήτων του προέδρου, Ιωάννη Μπούγα.

«Παραβιάζετε τα όρια των αρμοδιοτήτων σας και μετατρέπεστε σε εισηγητή. Χθες δε, σε “υπερεισηγητή”. Μιλήσατε περισσότερο και από τους τρεις. Άλλα ούτε μια ερώτηση για τον Παπαγγελόπουλο. Στη σημερινή εξέταση Κελέση παρακαλώ να περιοριστείτε στα καθήκοντά σας και να μη διαρρέετε σε πέντε λεπτά τις ερωτήσεις που υποβάλετε και διαστρεβλωμένες τις απαντήσεις του εξεταζόμενου. Ζητώ να δοθούν τα πρακτικά στο Επιστημονικό Συμβούλιο για να αποφανθεί ποια είναι τα όρια των αρμοδιοτήτων σας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Επιτροπή ψήφισε υπέρ της πρότασης να σταλεί αίτημα στον κ. Ζαχαρή και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Ελένη Τουλουπάκη, σχετικά με τα έγγραφα που «αρνείται» στα αποστείλει.

«Προσβλητική» φέρεται να χαρακτήρισε τη στάση της ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ.

Θ. Πλεύρης: Κατά την άποψή μου είναι προβληματική η θέση της κυρίας Εισαγγελέως. Ο κ.Ζαχαρής έχει απαντήσει για το αν θα πρέπει να στέλνει η κ.Τουλουπάκη. Δηλαδή η κ.Εισαγγελέας αγνοεί την εντολή Ζαχαρή όταν δεν την συμφέρει ενώ προηγουμένως την είχε ζητήσει. Εμείς σεβαστήκαμε απολύτως την άποψη του κ.Μπρακουμάτσου για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δεν μπορεί η Εισαγγελέας να αρνείται να στείλει έγγραφα. Είναι προσβολή για το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτό που κάνει.

Πηγή: Cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας