16:49 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκεφάλου του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες (έγγραφα)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκεφάλου του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες (έγγραφα)

Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες της εγκεφάλου του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες, απλώνοντας πλοκάμια στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια προάστια αλλά και στη Μύκονο, τις οποίες αποκαλύπτει το eReportaz.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Από το υλικό που συνέλεξε η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει ότι η 43χρονη φερόμενη ως εγκέφαλος Αθανασία Κ. επικοινωνούσε απροκάλυπτα τόσο με στελέχη υπηρεσιών (πολεοδομία, υγειονομικό, υπουργείο Πολιτισμού, κλπ) όσο και με καταστηματάρχες κανονίζοντας τις δουλειές, μιλώντας για τις μίζες και καταλήγοντας πως θα βγουν αλώβητες οι επιχειρήσεις (από τις οποίες εισέπραττε) από τους επικείμενους ελέγχους. Στους διαλόγους που αποκαλύπτουμε ξεχωρίζουν οι συχνές επικοινωνίες της 43χρονης και με έναν ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει αδερφός πρωην υψηλόβαθμου στελέχους του Δήμου Αθηναίων.

Ποια ήταν η ταρίφα

Η ταρίφα σε μερικά μαγαζιά έφτανε και τις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διαλόγους:

– Εεεε είπαμε η Φωκίωνος Νέγρη τα δύο μαγαζιά συν το τσίπουρο είναι
τρείς χιλιάδες ευρώ έκαστος.
– Ναι.
– Εεε το περίπτερο είναι χίλια ευρώ.
– Μάλιστα.
– Εεε η Παλαιόν Πατρών Γερμανού που δεν σβήσαμε, που δεν μπορούσαμε γιατί ήτανε η Αρχή Διαφάνειας, μας δίνει δύο χιλιάρικα, θα
το προσπαθήσουμε…

Σημειώνεται ότι χάρη στην έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσα τους και έναν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 439.140 ευρώ μετρητά, κινητά, φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, ρολόγια, φυσίγγια, ακομα και σπρέι πιπεριού και αναβολικά. Εκτιμάται ότι το κύκλωμα αποκόμισε πάνω από 700.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Εκτός από την 43χρονη κομβικό ρόλο φέρεται να είχε και ο αδελφός της, 41 ετών, ενώ κρυψώνα για τα μαυρα χρήματα είχε γίνει το σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας τους. Σημειώνεται ότι η έρευνα συνεχίζεται για την εμπλοκή και άλλων προσώπων ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι διάλογοι:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας