17:22 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Το ντοκουμέντο της αποδοχής των ψεμμάτων του Μάικλ Φλιν

Το ντοκουμέντο της αποδοχής των ψεμμάτων του Μάικλ Φλιν

Το eReportaz στα άδυτα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών!

Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα φέρνουμε στο φως το ντοκουμένο της επίσημης καταγεγραμμένης παραδοχής του πρώην συμβούλου της Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Στρατηγού Μάικλ Φλιν, ο οποίος υποχρεώθηκε βάση της αμερικανικής νομοθεσίας και μετά την αποπομπή του, να παραδεχθεί τα… ψέμματά του προς το FBI, σε έγγραφη απολογία του, η οποία συντάχθηκε στις 30 Νοεμβρίου και μόλις τέσσερις μέρες αργότερα βρίσκεται στις… οθόνες σας!

Η κατηγορία της ψευδομαρτυρίας αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που έχουμε στα χέρια μας, η ψευδής κατάθεση του Φλιν στο FBI αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια της ανώτερης αστυνομικής αρχής των ΗΠΑ να ερευνήσει την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές!

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου του 2017 ο Φλιν κλήθηκε από το FBI να καταθέσει εθελοντικά και ψευδώς ανέφερε πως δεν ζήτησε από τον Ρώσο πρέσβη να αποφύγει την επίλυση της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Στην πραγματικότητα ο Φλιν όχι μόνο είχε συχνές επαφές με τον Ρώσο πρέσβη, αλλά διαμόρφωνε και πολιτική και ενεργούσς αυτοβούλως, σε θέματα που αφορούσαν στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε αυτό το μεταβατικό στάδιο (λίγο πριν την ανάληψη προεδρίας του Τραμπ). Να σημειωθεί πάντως πως δεν κατηγορείται για τη συγκεκριμένη πρακτική (αυτό είναι εσωτερικό θέμα), αλλά μοναχά για το γεγονός της ψευδής κατάθεσης.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Ο πρώην συμβούλος της Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικλ Φλιν, κατηγορήθηκε για ψευδή αναφορά προς το FBI, μετά από έρευνα που διενήργησε η αμερικανική ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη, λόγω της φαινομενικής ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβρη του 2016.
Ο πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού Φλιν, είχε αναλάβει σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017, ωστόσο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αποκρύψει επαφές του με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ, την περίοδο πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ.

Τις κατηγορίες απήγγειλε επισήμως ο ειδικός σύμβουλος τον οποίο έχει διορίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον χειρισμό της υπόθεσης, Ρόμπερτ Μιούλερ.
O απόστρατος στρατηγός κατηγορείται ότι έκανε «σκόπιμα και εν γνώσει του» ορισμένες «ψευδείς, πλασματικές και δόλιες δηλώσεις» προς το FBI.
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ ανακοίνωσε ότι ο Μ. Φλιν θα δηλώσει ένοχος για τη συγκεκριμένη κατηγορία, προφανώς για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις αρχές.

Ο Φλιν είναι το τέταρτο άτομο από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο συνδέεται με την έρευνα για πιθανή εμπλοκή Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές, μετά τους Πολ Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς και Τζορτζ Παπαδόπουλο. Στην περίπτωση του Φιλν ο Τραμπ προσπάθησε να είναι καθυσηχαστικός και σε όλες του τις τοποθετήσεις μετά το συμβάν, διαρκώς επαναλαμβάνει πως δεν έγινε κάτι σπουδαίο και πως ο Φλιν είναι ένας καλός άνθρωπος. Κάποια στιγμή, βέβαια… ξεχάστηκε και συνέταξε ένα τουίτ, γράφοντας “Αναγκάστηκα να απολύσω τον Στρατηγό Φλιν επειδή είπε ψέμματα στο FBI και στον αντιπρόεδρο.Έχει παραδεχθεί τα ψέμματά του. Είναι κρίμα διότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου (σ.σ. εννοεί από τις αμερικανικές εκλογές μέχρι την ανάληψη καθηκόντων) υπήρξε πιστός. Δεν υπήρχε κάτι να κρύψει”. Αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν ήταν τουίτ του προέδρου Τραμπ, αλλά του δικηγόρου του, Τζον Ντάουν!

Δείτε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την προ τετραημέρου κατάθεση του Στρατηγού Φλιν, όπου παραδέχεται πως είχε συχνές επαφές με τον Ρώσο πρέσβη!

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας