2:21 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμος να εγκαταλείψω τον Λευκό Οίκο εάν το εκλεκτορικό σώμα επιβεβαιώσει την νίκη Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμος να εγκαταλείψω τον Λευκό Οίκο  εάν το εκλεκτορικό σώμα επιβεβαιώσει την νίκη Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει, για πρώτη φορά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι θα εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο εάν η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επικυρωθεί από το εκλεκτορικό σώμα, προσθέτοντας όμως με νόημα πως…”πολλά πράγματα πρόκειται να συμβούν μέχρι εκείνη την ημερομηνία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να εκφράσει τις ευχές του για τη γιορτή των Ευχαριστιών στους  Αμερικανούς στρατιωτικούς που υπηρετούν  στο εξωτερικό  όταν δημοσιογράφοι του έθεσαν το ερώτημα και αναγκάστηκε να παραδεχθεί για πρώτη φορά δημόσια την ήττα του στις εκλογές.

Το σώμα εκλεκτόρων συνεδριάζει κάθε τέσσερα χρόνια, λίγες εβδομάδες μετά την ημέρα των εκλογών, για να εκτελέσει αυτό το έργο.

Οι εκλέκτορες –πρόσωπα που πρόσκεινται στα κόμματα και που τυπικά δεσμεύονται να στηρίξουν τον υποψήφιο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στην πολιτεία τους– θα συνεδριάσουν στις 14 Δεκεμβρίου για να ψηφίσουν επίσημα.

Το νεοσυσταθέν Κογκρέσο αποδέχεται το αποτελέσματα από το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων στις 6 Ιανουαρίου. Έτσι λοιπόν ο Τζο  Μπάιντεν αναμένεται, να ορκιστεί το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου –μια ημερομηνία που καθορίζεται από το Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας