1:37 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πάσχει από μυστηριώδη ασθένεια που μπορεί να είναι αποτέλεσμα δηλητηρίασης, σύμφωνα με την εκπρόσωπό

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πάσχει από μυστηριώδη ασθένεια που μπορεί να είναι αποτέλεσμα δηλητηρίασης, σύμφωνα με την εκπρόσωπό

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο πιο γνωστός αντιπολιτευόμενος ηγέτης στη Ρωσία, αντιμετωπίζει μια μυστηριώδη πάθηση ενώ βρίσκεται στη φυλακή, η οποία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός δηλητηρίου βραδείας δράσης, καθώς το σωματικό του βάρος μειώθηκε κατά 8 κιλά μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

«Δεν αποκλείουμε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάζεται με αργό ρυθμό, δολοφονείται με αργό ρυθμό προκειμένου αυτό να συγκεντρώσει λιγότερη προσοχή», ανέφερε η Γιάρμις σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Κρατείται σε κελί τιμωρίας, με οξύ πόνο χωρίς ιατρική βοήθεια», δήλωσε.

Το 2020 ο Ναβάλνι επέζησε από προφανή απόπειρα δηλητηρίασής του κατά τη διάρκεια πτήσης στη Σιβηρία με νευροτοξικό παράγοντα, όπως αποκάλυψαν οι έλεγχοι δυτικών εργαστηριών. Η Ρωσία αρνείται ότι το κράτος προσπάθησε να τον δολοφονήσει. Ο ίδιος νοσηλεύθηκε στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη δηλητηρίαση αυτή αλλά επέστρεψε εκούσια στη Ρωσία το 2021, όπου συνελήφθη μόλις έφθασε και φυλακίστηκε για υπόθεση απάτης, κάτι που σύμφωνα με τον Ναβάλνι έχει πολιτικά κίνητρα.

Η Γιάρμις δήλωσε ότι λόγω της μυστηριώδους πάθησης του Ναβάλνι, οι υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας κλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στην αποικία κρατουμένων ύψιστης ασφαλείας IK-6 στο Μελέκοβο, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, όπου κρατείται ο αντιφρονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάγη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Κοινοβούλιο – Έρευνα για «ύποπτη κατάσταση»

Ρωσική νάρκη εξερράγη κοντά στην αίθουσα των γεννητριών του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας