2:07 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ο Αγγελής έδωσε Ρασπούτιν για "παραδικαστικό"

Ο Αγγελής έδωσε Ρασπούτιν για "παραδικαστικό"

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για παρεμβάσεις του διαβόητου Ρασπούτιν στην εισαγγελία Διαφθοράς για διάφορες ποινικές υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος, έκανε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός δικαίωσε την δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αλλά και του eReportaz σε ότι αφορά την υπόθεση του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, Μιχάλη Σάλλα και της Τράπεζας Πειραιώς. Τι κατέθεσε για την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων και του Αριστείδη Φλώρου.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Την Κυριακή 5 Μαϊου η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αποκάλυψε την αναφορά βόμβα η οποία είχε κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τον υπουργό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον Ρασπούτιν ο οποίος έκανε πλάτες στον Μιχάλη Σάλλα σε συνεργασία με τους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να παραμένει στα συρτάρια η υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Μιχάλης Σάλλας

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς οι εισαγγελείς Διαφθοράς κινήθηκαν. Κάλεσαν σε ανωμοτί εξηγήσεις 40 πρόσωπα και εν τέλει άσκησαν διώξεις. Η υποθεση πλέον βρίσκεται στην ανακρίτρια του Νόμου 4022, Μαρίνα Μπόζνου. Ο αντεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ και το περιεχόμενο της αναφοράς καταθέτοντας ότι η Ελένη Τουλουπάκη όχι μόνο δεν προχωρούσε τη συγκεκριμένη έρευνα αλλά κωλυσιεργούσε επίτηδες λέγοντας δικαιολογίες και ότι σκόπευε να διατάξει νέα πραγματογνωμοσύνη! Τελικά όπως κατέθεσε, αναγκάστηκε να την “απειλήσει” με κυρώσεις έως ότου αποφασίσει να κινηθεί. Τα όσα αποκαλύπτει ο Ιωάννης Αγγελής είναι προφανές ότι πρέπει να απασχολήσουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σταλεί ήδη στη Βουλή δικογραφία που αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ερώτημα: Η κ. Τουλουπάκη ό,τι έκανε, αυτά όλα που σας είπα, τα έκανε μόνη της ή πίσω της υπήρχε κάποιος άλλος που της έδινε οδηγίες και εντολές;

Απάντηση: Κάποιος άλλος υπήρχε. Από μόνη της δεν θα τολμούσε ποτέ να παραλάβει ούτε τις εντολές του επόπτη, ούτε τις εντολές του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Γράφω στην κατάθεσή μου -πιστεύω ότι την έχετε διαβάσει- δύο περιπτώσεις όπου η κ. Τουλουπάκη έκανε εντελώς αντίθετα από ό,τι της είχα πει και εγώ και η κυρία εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στην υπόθεση με την τράπεζα Κρήτης, -θα σας παρακαλέσω να τη διαβάσετε, δεν θυμάμαι αν ήταν δεκαεννιά αίτησης- τις κρατούσε ενάμιση χρόνο. Της λέω: «Τέλειωνεις, διότι είχα συγκεκριμένη καταγγελία και συγκεκριμένα…».

Την κάλεσα στο γραφείο μου και τις είπα ότι αυτές θα τελειώσουν αύριο. Αντί να τις προχωρήσει και να τις εισαγάγει, έλεγε: «θα κάνω πραγματογνωμοσύνη». Της είπα ότι έτσι και κάνει πραγματογνωμοσύνη, θα ασκίσω και δίωξη για κατάχρηση –δεν θυμάμαι τι αδίκημα της είπα. Τελικά, δεν την έκανε την πραγματογνωμοσύνη. Δηλαδή, λέω:«Θα κάνεις πραγματογνωμοσύνη επί πραγματογνωμοσύνης; Αφού οι πραγματογνώμονες είναι αυτής της επιτροπής ξεπλύματος».

Την παίρνω μετά από καμιά εβδομάδα και λέω:«Τι γίνεται; Την προχωρείς αυτήν την υπόθεση; Όχι -μου λέει-, εξετάζω μάρτυρες».Της στέλνω παραγγελία γραπτή και της λέω:«Άμεση εισαγωγή, η δε άλλως τις αντίστοιχες συνέπειες».Και έτσι αναγκάστηκε μετά από ενάμιση χρόνο να εισαγάγει τις προτάσεις στο δικαστικό συμβούλιο. Δεν ξέρω επί της ουσίας της υπόθεσης, ούτε…

Το μόνο που ξέρω είναι ότι τις παραγγελίες μας, τις έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ: Ποια υπόθεση είπατε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Μάρτυς): Κρήτης είπα; Είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Συγγνώμη.

Δεν ήλεγξε τη δικαστή που εμπλέκεται στις αποφυλακίσεις Φλώρου

Ένα ακόμα θέμα που ανέδειξε το ereportaz είναι το πόρισμα για τις παράνομες αποφυλακίσεις με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Φλώρο. Στο πόρισμα αναγραφόταν και το όνομα μιας γυναίκα δικαστή η οποία φέρεται να εμπλεκόταν. Όταν είχαμε επικοινωνήσει μαζί της αρνήθηκε οποιδήποτε σχόλιο. Παρά τα αρκετά σοβαρά στοιχεία που υπήρχαν στη δικογραφία η συγκεκριμένη δικαστής εν τέλει δεν ελέγχθηκε. Στην κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρεται στο παρασκήνιο αλλά και στα κλάμματα της Ελένης Τουλουπάκη όταν ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέμματα για τις ενέργειές της.

Aριστείδης Φλώρος

“Μια άλλη περίπτωση είναι εκείνη με τις παράνομες αποφυλακίσεις, γνωστό και με ένα άλλο όνομα που τώρα δεν θυμάμαι. Εν πάση περιπτώσει, αν έχει διαβάσει κάποιος την αναφορά μου -η υπόθεση Φλώρου-, είχε ανατεθεί η έρευνα και μας έφεραν ένα πόρισμα, κάναμε μια σύσκεψη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Τουλουπάκη και οι αντεισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία της υπόθεσης, αλλά την ήξερε πάρα πολύ καλά η κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους λέει:«Αυτό το έψαξες, το άλλο το έψαξες». Το μόνο που θυμάμαι από το ψάξιμο ήταν –λέει- αυτή η δικαστίνα που ήτανμπλεγμένη μέσα, που τα έχειμε τον τάδε κ.λπ. «Τα έψαξες»; Όχι –λέει- δεν τα έψαξα. Της βρήκε δέκα πράγματα και της είπε παρ’ την πίσω και ψαξ’ την. Την πήρε πράγματι πίσω. Γράφω και την ημερομηνία πότε ήταν. Με παίρνει την επομένη μέρα –νομίζω ότι ήταν 18 Δεκεμβρίου- και μου λέει: «Ξέρετε, δεν μπορώ να την ψάξω, γιατί έχω δώσει την παραγγελία στον ανακριτή». Της λέω:«Να την ανακαλέσεις από τον ανακριτή». Όμως, κατάλαβα ότι μου λέει ψέματα.Πάω, ψάχνω τα αρχεία.Καμμία παραγγελία δεν υπήρχε στον ανακριτή.

Επί τόπου την καλώ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ήταν παρούσα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Της λέω: «Γιατί μας λες ψέματα;». Μας λέει: «Συγγνώμη, έκανα λάθος» και το ένα και το άλλο και βάζει τα κλάματα. Όποτε την ζορίζαμε, έβαζε τα κλάματα η κ. Τουλουπάκη, γιατί την είχαμε πιάσει πολλές φορές να μας λέει ψέματα.

Λέω τότε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Έχεις καταλάβει ότι θα μας στείλει στην φυλακή αυτή;». Και μου λέει: «Κάνε υπομονή, θα την διώξουμε». Ήταν ακόμα Δεκέμβριος 2018. Κατ’ επανάληψη είχα πει στην κ. εισαγγελέα εάν έχει καταλάβει ότι θα μας στείλει φυλακή”.

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί την Κυριακή.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας