More

  Ο «Άγγελος» των ζώων

  ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ακτιβιστής που αγαπάει τα ζώα αφού μέσα από τον δικό του φύλακα σκύλο, άλλαξε όλη του τη ζωή.

  Συνέντευξη στην ΑΝΝΑ ΤΣΙΑΛΤΑ

  Ο δυναµικός ακτιβιστής ηγείται µιας πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται στην αντιµετώπιση περιστατικών κακοποίησης τους, µε πολλούς υποστηρικτές στο διαδίκτυο

  Η εικόνα του δεν δείχνει άνθρωπο κοινωνικό, φιλόζωο και γενικά άτομο που είναι έτοιμος να προσφέρει στον διπλανό του που έχει ανάγκη. Ο Παναγιώτης Μήλας μπορεί να δείχνει αρκετά ως πολύ… τρομακτικός αλλά μέσα από τη συνέντευξή του στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το προφίλ του είναι τελείως διαφορετικό με αυτό που δείχνει η πρώτη του εικόνα προς τα έξω.

  Ο Παναγιώτης Μήλας ηγείται των Angels, μιας πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ζώων, προσπαθώντας να διαδώσει την ιδέα της φιλοζωίας.

  Επίσης, σύστησε τη «Συμμορία των Αγγέλων», μια διαδικτυακή εκπομπή κοινωνικού χαρακτήρα που έχει ως στόχο να προσφέρει υπηρεσίες και υλικά στον κόσμο που έχει πραγματική ανάγκη, σε real χρόνο. Παράλληλα, όπως αναφέρει στη συνέντευξη του, ετοιμάζει ένα δυνατό πρότζεκτ για την «Αστυνομία των ζώων», όπου θερμός υποστηρικτής του είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  Η ιστορία του, πάντως, ξεκινάει περίεργα και ιδιαίτερα αφού η ζωή του Παναγιώτη άλλαξε για πάντα όταν γνώρισε τον πρώτο του σκύλο, τον Ντίζελ. Ο ίδιος μας τονίζει ότι «Η ζωή μου χωρίζεται σε δύο μέρη, πριν από τον Ντίζελ και μετά τον Ντίζελ. Δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι άμα δεν ζήσεις με σκύλο.» Ένα βράδυ, την ώρα που ο Παναγιώτης είχε βγάλει βόλτα τον Ντίζελ, οι δύο τους συνάντησαν έναν άστεγο στον δρόμο. Ο Παναγιώτης δεν τον πρόσεξε αμέσως, όμως ο Ντίζελ στάθηκε μπροστά του, περιμένοντας χάδια. Στην αρχή, ο άστεγος φοβήθηκε, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε κουβάρι με τον σκύλο, παίζοντας χαρούμενος μαζί του. Ο Παναγιώτης συνεχίζει λέγοντάς μας τι του έμαθε η ζωή μέσα από αυτό: «Τι μου έμαθε ο σκύλος μου; Εγώ, που είμαι άνθρωπος, τον συνάνθρωπό μου τον προσπέρασα.

  Ο Ντίζελ λεφτά δεν έχει, ελληνικά δεν μιλάει, δεν ανήκει καν στο ανθρώπινο είδος, είναι σκύλος – και όμως, του έφτιαξε τη μέρα. Αυτό λοιπόν μου έδωσε την αφορμή να γίνω εθελοντής με τα ζώα, αλλά και με τους ανθρώπους. Να προσφέρω όσο μπορώ σε αυτό που λέγεται συνάνθρωπος και έχει ανάγκη τη βοήθειά μου. Άλλαξε όλη τη ζωή μου»

  Η «Συµµορία»

  Ο Ντίζελ ενέπνευσε τον Παναγιώτη να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Δημιούργησε την ομάδα του και δεν θέλει να ακούει για ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα σε κοινή θέα χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να τιμωρούνται. Ήθελε να δράσει, για να κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα, όσο φυσικά του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του.

  Η αρχή όλων ήταν μια σελίδα στο Facebook και για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε η δύναμη των σόσιαλ μίντια.

  Στο κάλεσμα του Παναγιώτη πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν αμέσως, δείχνοντας ότι ο κόσμος τελικά αλλάζει προς το καλύτερο. Χιλιάδες μηνύματα ξεκίνησαν να φτάνουν στη σελίδα του από αγνώστους που ήθελαν να καταγγείλουν περιστατικά βίας κατά των ζώων ή ήθελαν οι ίδιοι να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας.

  Οι «Angels» ξεκίνησαν να αναλαμβάνουν ολόκληρη τη διαδικασία της καταγγελίας κακοποίησης ζώων, ώστε να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση όσων βασανίζουν ζώα.

  «Δεν μπορούσα άλλο να ανεχτώ ότι αυτοί που κακοποιούν ζώα είναι και οι μάγκες της γειτονιάς.  Όλα μου τα τατουάζ έχουν μηνύματα και βιώματα. Δεν τα έκανα απλά γιατί τα είδα. Είναι η ιστορία μου, το όραμα μου, η αλλαγή της ζωής μου», δηλώνει κατηγορηματικά στην εφημερίδα, δείχνοντας ταυτόχρονα τα τατουάζ που έχουν… σημαδέψει τον σκοπό του στη ζωή.

  Μέχρι σήμερα, δεκάδες σκύλοι έχουν απομακρυνθεί από τους ανθρώπους που τους κακοποιούσαν, βρίσκοντας καταφύγιο σε εκείνους που τους φροντίζουν και τους αγαπούν μέσα από την προσπάθεια του Παναγιώτη Μήλα.

  «Οι τετράποδες ψυχές αξίζουν κάθε δυνατή προσπάθεια και πραγματικά αλλάζουν τη ψυχή μας, κάνοντας μας καλύτερους ανθρώπους», υποστηρίζει και καταλήγει: «Βρήκα μέσα από αυτό τον σκοπό της ζωής μου. Γι’ αυτό ήρθα στη γη, εγώ πιστεύω πως αυτό είναι το έργο που ήρθα να κάνω σε αυτό τον πλανήτη. Είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο αλλά πραγματικά όλη αυτή η αγάπη του κόσμου, η οποία είναι τεράστια, με κάνει ακόμα πιο δυνατό χωρίς να υπολογίζω τίποτα. Είναι τροφή ψυχής και δεν το αλλάζω με τίποτα».

  Καταγγελίες

  Θα σου πω ένα περιστατικό, λέει στη «Μ»: «Δεχτήκαμε καταγγελία για ένα κουταβάκι, το οποίο δέρνανε.

  Το σκυλάκι το είχαν δέσει με σπάγκο και όταν ο αστυνομικός είπε στον ιδιοκτήτη να το λύσει, για να το πάρουμε στο Τμήμα, ο κόμπος δεν λυνόταν… Πήγε να το κόψει με ένα ψαλίδι. Ο σκύλος που είχε φάει τόσο ξύλο από τα χέρια του, όταν το πλησίασε, για να του κόψει τον κόμπο, γύρισε και του έγλειφε τα χέρια. Είναι αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν φωνή, που τα χτυπάς αλλά σου γλείφουν τα χέρια. Αξίζει να δίνουμε μάχη για αυτές τις ψυχές».

  Ο Παναγιώτης Μήλας μίλησε αποκλειστικά στη «Μ» και για την «Αστυνομία Ζώων» που ετοιμάζει και βρήκε υποστήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρότζεκτ και θέλει πολύ κυνήγι και τρέξιμο. Αρκετοί Δήμοι έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, όπως των Αγίων Αναργύρων που ήρθαν σε επαφή (πολύ πρόσφατα) και θα προσπαθήσουν να το κάνουν πράξη, έχοντας τεράστια προθυμία. Ακόμα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το έχει βάλει στα σχέδια του Δήμου. Μέσα από όλο αυτό θα μάθουν οι ιδιοκτήτες ζώων να τηρούν σωστά όλους τους κανόνες και να μην κακοποιούνται τα ζώα. Ο Παναγιώτης την εποχή του κορωνοϊού και της κλεισούρας δημιούργησε τη «Συμμορία των Αγγέλων». Είναι μια εκπομπή στο YouTube, στο κανάλι του, πάντα σε ζωντανή μετάδοση με δημόσια περιστατικά που κάνουν έκκληση βοήθειας. Είτε για ζώα είτε για ανθρώπους.

  Κοινωνική πλευρά

  Ο άνθρωπος που βγαίνει ζωντανά στην εκπομπή καταγγέλλει το περιστατικό που θέλει κι όλοι όσοι παρακολουθούν έχουν εικόνα αυτού που απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Στις Δέκα εκπομπές που έπαιξαν ο κόσμος βοήθησε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, όπως μια μητέρα καρκινοπαθής με τρία παιδιά που ζούσε σε τροχόσπιτο… Μέσα από αυτό, όπως μας λέει και ο ίδιος, «Βγαίνει μια ιστορία από την πηγή της και πραγματικά ο κόσμος ενώνει τη δύναμή του σε πραγματικό χρόνο, από όλη την γη». Μια υπέροχη βοήθεια, με απλότητα και αλήθεια πάνω από όλα. Τα χρήματα μπαίνουν κατευθείαν στους δικούς τους λογαριασμούς και όχι σε εμένα».

  Ο Παναγιώτης Μήλας ετοιμάζει ένα δυνατό πρότζεκτ για την Αστυνομία των ζώων, όπου θερμός υποστηρικτής του είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης (φωτό δεξιά).

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  Κόλαση φωτιάς στην Κερατέα – Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί!

  Σχολεία: Με μάσκες τουλάχιστον μέχρι τις 30 Οκτωβρίου -Δείτε την Κ.Υ.Α. με όλα τα νέα μέτρα

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ολυμπιακοί Αγώνες – Πιστόλι 25μ.: Στην 6η θέση η Άννα Κορακάκη

  Με 18 επιτυχημένες προσπάθειες η Άννα Κορακάκη κατετάγη 6η στον τελικό της σκοποβολής με πιστόλι 25 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης...

  Ο Στέλιος Κούλογλου ξαναχτύπησε…

  Ο Στέλιος Κούλογλου ξαναχτύπησε και ζήτησε μεγάλες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το πράγμα δεν περπατά. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι ο Κούλογλου...

  Νίκος Δένδιας: Συλλυπητήρια σε Τσαβούσογλου για τα θύματα των πυρκαγιών

  Νίκος Δένδιας: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την βαθύτατη λύπη του για τους νεκρούς από τις φωτιές καθώς και την πλήρη συμπαράσταση της χώρας μας...

  Θερμποπληξία “ηλίαση” : Ποια είναι τα συμπτώματα

  Η θερμοπληξία είναι ένας κίνδυνος που απειλεί αρκετά άτομα, λόγω του καύσωνα που είναι σε εξέλιξη και φέρνει υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σύμφωνα με...

  Γλυκά Νερά: Τι συνέβη με τον λογαριασμό του 33χρονου γυναικοκτόνου στο instagram

  Γλυκά Νερά: Ο λογαριασμός συνέχιζε να είναι διαθέσιμος και μετά από την ομολογία του που οδήγησε στην προφυλάκισή του, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να...