19:36 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ο 'Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος της γερμανικής Κεντροδεξιάς

Ο 'Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος της γερμανικής Κεντροδεξιάς

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο ‘Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση», δήλωσε πριν από λίγο ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο σε ποσοστό 77,5% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λάσετ.

Πριν από την συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο κ. Ζέντερ είχε δηλώσει ότι παραχωρεί στο CDU το προβάδισμα στην επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και σήμερα επανέλαβε ότι δέχεται το αποτέλεσμα «χωρίς μηνισικακία» και ότι τάσσεται υπέρ της ενότητας της Χριστιανικής Ένωσης.

Ο Άρμιν Λάσετ ήταν φαβορί για το χρίσμα από τις 16 Ιανουαρίου, όταν εξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Αλλά η επίσημη υποψηφιότητα για την καγκελαρία καθυστερούσε, καθώς έτρεφε φιλοδοξίες και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του «αδελφού κόμματος» των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Ζέντερ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θεωρείται συνεχιστής της μετριοπαθούς, κεντρώας γραμμής που ακολουθεί σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ. Μάλιστα προ ετών η συντηρητική εφημερίδα Die Welt τον αποκαλούσε «πραιτωριανό» της Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης 

 

Η 40χρονη Annalena Baerbock υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων

 

Ε.Ε: “πολύ επικίνδυνη” η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας