13:25 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο 'Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος της γερμανικής Κεντροδεξιάς

Ο 'Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος της γερμανικής Κεντροδεξιάς

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο ‘Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση», δήλωσε πριν από λίγο ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο σε ποσοστό 77,5% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λάσετ.

Πριν από την συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο κ. Ζέντερ είχε δηλώσει ότι παραχωρεί στο CDU το προβάδισμα στην επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και σήμερα επανέλαβε ότι δέχεται το αποτέλεσμα «χωρίς μηνισικακία» και ότι τάσσεται υπέρ της ενότητας της Χριστιανικής Ένωσης.

Ο Άρμιν Λάσετ ήταν φαβορί για το χρίσμα από τις 16 Ιανουαρίου, όταν εξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Αλλά η επίσημη υποψηφιότητα για την καγκελαρία καθυστερούσε, καθώς έτρεφε φιλοδοξίες και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του «αδελφού κόμματος» των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Ζέντερ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θεωρείται συνεχιστής της μετριοπαθούς, κεντρώας γραμμής που ακολουθεί σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ. Μάλιστα προ ετών η συντηρητική εφημερίδα Die Welt τον αποκαλούσε «πραιτωριανό» της Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης 

 

Η 40χρονη Annalena Baerbock υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων

 

Ε.Ε: “πολύ επικίνδυνη” η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας