More

  Ο Δανός ευρωβουλευτής που κατηγορείται για απάτη

  Ο Δανός ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας πιάστηκε κατόπιν έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών της Δανίας, με πλαστογραφημένα εικονικά τιμολόγια όπου αποδυκνείουν ότι προσπαθούσε να εκταμιεύσει δεκάδες χιλιάδς ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ.

  Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν. Ο ίδιος καθώς και Έλληνες Ευρωβουλευτές, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Δανού φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

  Λόγω των διευθυντικών θέσεων που κατείχε σε MELD και FELD ο Messerschmidt κατηγορείται από τον OLAF, οτι χρησιμοποιούσε τους θώκους του για ιδίον όφελος και τον κατηγορεί για απάτη. Συγκεκριμένα, η έκεθεση του OLAF καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ευρωπαϊκό κόμμα MELD καθώς και το συνδεδεμένο με αυτό κεφάλαιο FELD επί σειρά ετών είχαν “παράνομα, ακανόνιστα και αδικαιολόγητα έξοδα” ύψους περίπου 4,35 εκατομμυρίων κορώνων.

  Η εν λόγω υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Δανία με τα σενάρια να δείχνουν πώς αν κριθεί ένοχος ο ευρωβουλευτής θα καταλήξει στη φυλακή. Ο OLAF φέρεται να έχει ενημερώση και την ελληνική εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εμπλοκή των ελλήνων ευρωβουλευτών, ωστόσο τα στοιχεία έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

  Και ξανά προς τη “δόξα” τραβά

  Βέβαια, τα άνω δεν αποτελούν τις μοναδικές κατηγοριές του Δανού ευρωβουλευτή. Ο απατεώνας πλαστογράφος ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας είναι αυτός που έκανε πρόβα ανάρτησης της Δανικής σημαίας σε ιστό με την Ελληνική σημαία , κατά την επίσκεψή του σε Ελληνικό νησί (μάλλον Σπέτσες ή Ύδρα) και είναι ο ίδιος που έχει προτείνει στη Δανική κυβέρνηση να υποθυκεύσει τη νησί της ΚΩ, προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα.

  Οι δηλώσεις

  Ο ίδιος έχει δηλώσει στον Τύπο: ” Καταννοούμε οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με τη μορφή μετρητών. Όμως θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως Υποθήκη το νησί της Κω και όταν η Ελλάδα εν συνεχεία οδηγηθεί σε εθνική χρεοκοπία, τότε εμείς θα μπορούμε να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα του νησιού για τα δάνεια. Είναι ένα σοβαρό μήνυμα, τυλιγμένο σε λίγο χίουμορ” εξηγεί ο Messerschmidt στην εφημερίδα bt.dk.

  Βίος και Πολιτεία 

  Ο Morten Messerschmidt είναι απόγονος μεγάλης δανογερμανικής οικογένειας και όπως προκύπτει από έρευνες, στοιχεία και δηλώσεις είναι νοσταλγός του Χίτλερ και των Ναζί. Συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου 2007 η εφημερίδα Bd.tk έγραφε οτι: “Ο Morten στις 20 Απριλίου, γιόρτασε προσκαλώντας αρκετούς φίλους σε εστιατόριο στο Tivoli, όπου προσφωνούσε χαιρετίζοντας τον Χίτλερ με “heil” και τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας οι προσκεκλημένοι του και κυρίως ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Torben Lund, παραδέχονταν τα γεγονότα, ωστόσο έλεγαν οτι “ο Morten ήταν μεθυσμένος και οτι τραγούδησε μόνο τον πρώτο στίχο του ναζιστικού ύμνου Lied der Deutschen (Deutschland uber alles) αλλά αρνήθηκε οτι προσφώνησε υπέρ του ναζισμού και του Χίτλερ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

  (Video) Όταν οι βουλευτές του Φάρατζ προσβάλλουν τον Ευρωπαϊκό Ύμνο!

  Πόσα χρήματα παίρνουν οι ευρωβουλευτές! Δείτε την ημερησια αποζημίωση!

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τους S-400 σε αμερικανικά μαχητικά

  Η είδηση αυτή έρχεται για να ξυπνήσει κάποιους στις ΗΠΑ που θεωρούν ότι μπορούν να ...αγοράσουν τους πυραύλους από την Τουρκία ώστε να λυθεί...

  Σπείρα “πορτοφολάδων”: Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα

  Βαρύτατα αδικήματα αντιμετωπίζουν τα μέλη της σπείρας των "πορτοφολάδων" που αφαιρούσε από ανυποψίαστους επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πορτοφόλια και τιμαλφή.  Αλλά η δράση της...

  Άγριες Μέλισσες: Τρελό “γλέντι” στο twitter με την επιστροφή του Μελέτη!

  Ο Μελέτης επέστρεψε στις Άγριες Μέλισσες και έφερε τα πάνω κάτω στο σπίτι των Σεβαστών.

  Προειδοποίηση ΠΟΥ: Ταξιδιώτες προσοχή, ο κορωνοϊός υπάρχει παντού

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων...

  10ετές ομόλογο: Υποχώρησε στο 1,129% -είναι το χαμηλότερο από τις 26 Φεβρουαρίου

  Στο 1,129%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα...