5:06 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο δήμαρχος Κυθήρων κατέθεσε μήνυση για την πυρκαγιά του 2007 μετά τις αποκαλύψεις

Ο δήμαρχος Κυθήρων κατέθεσε μήνυση για την πυρκαγιά του 2007 μετά τις αποκαλύψεις

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμος Κυθήρων για την πυρκαγιά του 2017 δια του δημάρχου τους Ευστράτιου Χαρχαλάκη.  Η μήνυση κατατέθηκε μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών και έχει να κάνει με την αδράνεια του Πυροσβεστικού Σώματος και την τεράστια ζημία που προκλήθηκε σε μεγάλο τμήμα των Κυθήρων.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά τους αποκαλυπτικούς απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα μεταξύ του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Βασίλη Ματαθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λίοτσιου, σχετικά με το πόρισμα του τελευταίου για την φωτιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Όπως είναι γνωστό στις συνομιλίες αυτές ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να απειλεί και να εκβιάζει τον κ. Λιότσιο προκειμένου να συντάξει πόρισμα στο οποίο να μην καταλογίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, στους τότε υπεύθυνους του ΠΣ και της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ. Παράλληλα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα στον κ. Λιότσιο το παιχνίδι που παίχτηκε, για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, που τον άφησε και στα Κύθηρα και στη Μάνη χωρίς εναέρια μέσα.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ήδη οι αρμόδιες εισαγγελίες ανέσυραν από το αρχείο τις δικογραφίες για την φωτιά στα Κύθηρα και την Μάνη το καλοκαίρι του 2017.

Με την μήνυσή του ο δήμαρχος Κυθήρων μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επίμαχες συνομιλίες ζητεί από την Εισαγγελία Πειραιά «τον ποινικό έλεγχο των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων, καθώς και όσων τυχόν προκύψουν από την προδικασία, και την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε τυχόν υπαίτιου προσώπου, όπως ο νόμος ορίζει».

Ολόκληρη η μήνυση του Δημάρχου εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάτι: Πόρισμα-κόλαφος από τον πραγματογνώμονα

Μάτι: Τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά κατηγορούμενοι για την τραγωδία!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας