More

  Ο Διοικητής του Γ.Ν.Κιλκίς διαψεύδει δημοσιεύματα για δραματική έλλειψη μέσων προστασίας

  Με ανακοίνωση του ο Διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννης Ανδρίτσος επισημαίνει τα ακόλουθα, σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν το Νοσοκομείο :

  Πρωτίστως οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλο το προσωπικό του ΓΝ Κιλκίς, για τον αγώνα που καταβάλλει στη μάχη κατά του ιού. Στα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις που προβαίνουν εκπρόσωποι εργαζομένων, απαντούμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και όχι άσκοπη πρόκληση πανικού και εντυπώσεων.

  Σε πρόσφατη δήλωση συνδικαλιστή του Νοσοκομείου μας, ο οποίος δεν είναι Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται από ΜΜΕ, διατυπώθηκαν πλείστες ανακρίβειες που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε το ΓΝ Κιλκίς.

  -Δίνεται ένας αριθμός 60 νοσούντων εργαζομένων, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς, όσοι εργαζόμενοι νόσησαν, δεν νόσησαν ταυτόχρονα, ενώ για κάποιους τομείς, όπως της καθαριότητας, υπήρξε αντικατάσταση των απόντων εργαζομένων με άλλους, ώστε το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται στις παρούσες συνθήκες.

  -Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια, γεγονός που είναι απολύτως αναληθές. Αφενός γιατί με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, αφετέρου γιατί δεν νοείται να εισέλθει κανείς με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια του σε οποιοδήποτε χώρο και δη εντός του Νοσοκομείου.

  Η συγκεκριμένη δήλωση ελέγχεται ως απολύτως ψευδής, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν θα επέτρεπε ποτέ να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σακούλες σκουπιδιών για ποδονάρια.

  -Ο ίδιος εργαζόμενος δηλώνει ότι εισήλθε στην κλινική COVID για να διαπιστώσει την κατάσταση των οξυγόνων. Είναι πρωτάκουστο να εισέρχεται οποιοσδήποτε σε χώρο που υπάρχουν ασθενείς, και δη από τη νόσο COVID-19, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα προς τούτο. Θα πρέπει να διευκρινίσει ο συγκεκριμένος πού εισήλθε, πώς εισήλθε και με ποια ιδιότητα. Ξεκαθαρίζουμε ότι το περιστατικό ήδη διερευνάται αρμοδίως.

  -Σχετικά με την υπολειτουργία των οξυγόνων και την αναστάτωση που προκάλεσε στους συμπολίτες μας η συγκεκριμένη αναφορά, θα πρέπει να καταστεί γνωστό ότι η αρμόδια τεχνική εταιρεία και συντηρήτρια του δικτύου έκανε τον περιοδικό έλεγχο στις 14/11/2020, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δίκτυο οξυγόνου, συνέστησε την πραγματοποίηση μίας επιπλέον παρέμβασης για κάποιους θαλάμους και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών.

  Το Γ.Ν. Κιλκίς, όπως τα περισσότερα επαρχιακά Νοσοκομεία, με τις δυνάμεις και δυνατότητες που έχει σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα και προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξυπηρέτηση των ασθενών, πάντα υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών.

  Όσα διαφορετικά διαδίδονται είναι απολύτως αναληθή, αποσκοπούν μόνον στη δημιουργία εντυπώσεων, βλάπτουν και αδικούν την προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και δεν έχουν καμία θέση στον κοινό αγώνα που δίνουμε ενωμένοι, υγειονομικοί και πολίτες, στο Νομό Κιλκίς.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Λάρισα: Θλίψη για το θάνατο από κορωνοϊό 49χρονου γυναικολόγου

  Ελληνική μελέτη δείχνει ότι οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από COVID-19 έχουν περισσότερα αντισώματα

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Αδ. Γεωργιάδης: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

  Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει πάλι η εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι πηγαίνουμε...

  Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εσωτερική έρευνα στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας

  Εσωτερικές έρευνες ξεκινήσαν στους κόλπους αμερικανικών υπουργείων, μεταξύ άλλων σε εκείνα της Δικαιοσύνης και της Άμυνας, για να αξιολογήσουν την προετοιμασία τους και την...

  Τα εμβόλια κορωνοϊού μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταλλάξεις

  Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεφύγουν από τα υπάρχοντα εμβόλια, όμως τα ίδια τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα στελέχη,...

  Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία για τη ληστεία σε ζευγάρι και το θάνατο 91χρονου

  Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, για την ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην κοινότητα Χαλκιόπουλο, από την οποία επήλθε ο...

  Συναγερμός στο Χίθροου μετα τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου – Συνελήφθη 19χρονος

  Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη Μεγάλη Βρετανία ύστερα από τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στο αεροδρόμιο Χίθροου. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του Terminal...