23:33 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο διορατικός Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο διορατικός Βαγγέλης Μαρινάκης

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, νυν επενδυτή και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κατά την πρεμιέρα του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο, με απόλυτη επιτυχία. Εξήγησε την ανάγκη στροφής στην πράσινη ενέργεια, ιδιαίτερα για τη Ναυτιλία, έναν κλάδο που υπηρετεί και στον οποίο έχει αφήσει το αποτύπωμά του παγκοσμίως. Η ελληνική Ναυτιλία, άλλωστε, αντιπροσωπεύει το 58% της χωρητικότητας στην Ευρώπη. Με αφορμή την πρόσφατη επένδυση του ομίλου στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δήλωσε ότι «η Ναυτιλία πρέπει να στραφεί σε τέτοιες πράσινες επενδύσεις. Είναι επενδύσεις που δεν γίνονται μόνο για το κέρδος αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος».

Επιπλέον έκανε και μια πρόβλεψη για τα απόνερα της στροφής από τα ορυκτά καύσιμα στην πράσινη ενέργεια: «Το μέλλον δεν ανήκει στα δεξαμενόπλοια, αφού οι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού προβλέπουν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη Ναυτιλία κατά 40% μέχρι το 2030 και κατά 70% μέχρι το 2050» ανέφερε και προσέθεσε: «Οι επενδύσεις σε πλοία που θα μεταφέρουν ξηρά φορτία θα συνεχίσουν να γίνονται». Το πέρασμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην «πράσινη εποχή» έχει υψηλό κόστος, το οποίο καλούνται να πληρώσουν μόνον οι πλοιοκτήτες, ενώ θα πρέπει να γίνει συλλογικά. «Η ναυτιλία μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά είναι υπεύθυνη μόλις για το 2,5% των ρύπων παγκοσμίως».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρινάκης στην  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», μέσω της οποίας γίνονται οι δωρεές του ελληνικού εφοπλισμού στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι ο πρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλα ποσά από τους  Έλληνες εφοπλιστές όλα αυτά τα χρόνια για δωρεές, παράλληλα με τις δωρεές που γίνονται μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και μεμονωμένες προσφορές στο κοινωνικό σύνολο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας