21:32 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές - Σε ποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεται (video)

Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές - Σε ποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεται (video)

Αυτός είναι ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές διαδρομές στην Ελλάδα .Για αρκετές δεκαετίες ο δρόμος που ένωνε το Άργος με την Τρίπολη μέσα από τον Αχλαδόκαμπο, γνωστός και ως “Κωλοσούρτης”, ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου.

Με περισσότερες από 30 συνεχόμενες στροφές στον ορεινό όγκο του Κτενιά, εκ των οποίων ορισμένες ήταν φουρκέτες, ο Κωλοσούρτης ήταν “Εθνικός” δρόμος μεγάλης επικινδυνότητας και κυκλοφορίας. Η προσπέραση ενός φορτηγού εκείνη την εποχή ήταν ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα λόγω της διπλής κυκλοφορίας με την μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Τα μοτέρ των αυτοκινήτων και τα φρένα έφταναν στα όριά τους σε ορισμένα σημεία, με τις κλίσεις στο ολισθηρό τερέν του θρυλικού δρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου να τρομάζουν τους επιβαίνοντες.

 

Για καλή τύχη του ντόπιου πλυθησμού και όχι μόνο, η κίνηση στον Κωλοσούρτη κόπασε με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου το 1989. Τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο έπεσε κοντά στο μισό.

Πλέον, ο Κωλοσούρτης δεν αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία και ενδείκνυται για χαλαρή βόλτα με θέα τα βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου ή τον Αργολικό κάμπο και το Ναύπλιο.

Πλεύρης: Οπου υπάρχει συνωστισμός χρησιμοποιούμε μάσκα – Τι ισχύει στα ταξίδια

O Guardian διαφημίζει την Ελλάδα και βλέπει ρεκόρ επισκεπτών

 

Πηγή: carandmotor.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας