19:00 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ο έλεγχος µπάζει από παντού…  

Ο έλεγχος µπάζει από παντού…  

∆εν ξέρουµε ειλικρινά πώς έχουν δει τον ρόλο τους ορισµένοι ορκωτοί ελεγκτές. Και βλέποντας εξ αποστάσεως τις οικονοµικές καταστάσεις που δηµοσιεύτηκαν στο Χρηµατιστήριο για τη χρήση του 2020, το συµπέρασµα είναι ότι ο έλεγχος µπάζει.

∆ιαπιστώνονται κενά, αποφυγή πληροφόρησης σε κρίσιµα ζητήµατα αλλά και διατυπώσεις για δύσκολα σηµεία που το µόνο που κάνουν είναι να θολώσουν τα νερά. Και το ερώτηµα είναι πού θα πάει αυτή η ιστορία. Ειδικά µάλιστα µε την περίφηµη Grant Thornton, η οποία έχει τον έλεγχο σε πλήθος εισηγµένων και µάλιστα µε αµοιβές τις οποίες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν µεγαλύτερες σε µέγεθος ελεγκτικές.

Και βέβαια κάποιοι µπορεί να αναρωτηθούν γιατί αναφέρουµε την Grant Thornton. Γιατί πολύ απλά είναι η εταιρεία που είχε χρόνια εντρυφήσει στη δηµιουργική λογιστική της Creta Farms διά χειρός κ. ∆ηµήτρη Ντζανάτου (σήµερα προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων) αλλά και της συζύγου του. Παρεµπιπτόντως, µέχρι σήµερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΕΛΤΕ έκαναν ότι δεν είδαν. Συνεχίζουµε συντόµως και µε άλλους δηµιουργικούς ελέγχους a la Grant Thornton.

Όπως δημοσιεύθηκε στην στήλη Οικονολάτρης της «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Eµπλοκή Ντζανάτου στην πυραµίδα του «Eλληνα Μέιντοφ» 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας