21:53 Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

O Έλληνας ζαχαροπλάστης που έφτιαξε το διάσημο ιταλικό Panettone

O Έλληνας ζαχαροπλάστης που έφτιαξε το διάσημο ιταλικό Panettone

Tο θαύμα των Χριστουγέννων για φέτος ήρθε από τον γνωστό ζαχαροπλάστη Χρήστο Παλόγλου που μετά από έρευνα χρόνων και πολλά ταξίδια στην Ιταλία για να μιλήσει με τους μετρ του είδους κατάφερε να δημιουργήσει σε ένα εργαστήριο στον Πειραιά το πασίγνωστο ιταλικό κέικ Panettone που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι αλλά και με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Σχεδόν δύο χρόνια δοκιμών για να υλοποιηθεί η συνταγή αλλά και 40 έως 60 ημέρες φυσικής ωρίμανσης και φυσικά τρεις μέρες ξεκούρασης για την ιερή ζύμη που οι ιταλοι αποκαλούν ”Μητέρα Μαγιά” είναι μερικά από τα μυστικά της μεγάλης προσπάθειας του Χρήστου Παλόγλου που θα φέρουν για φέτος τα Χριστούγεννα και μόνο για τρεις μήνες διάθεσης το πιο διάσημο κέικ στο πλανήτη φέτος στο σπίτι σας.

Τώρα τα Χριστούγεννα έχουν γεύση

PANETTONE

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ PANETTONE

Υποδεχθείτε μία limited edition δημιουργία που υμνεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Απολαύστε την τελειοποίηση μιας συνταγής που απαιτεί τα πιο αγνά υλικά, δεμένα με την αγάπη ενός δημιουργού που επενδύει το χρόνο, το μεράκι και το ταλέντο του για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία γεύσης, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις.

Η κλασική πρόταση panettone που πλημμυρίζει κάθε Χριστούγεννα με το άρωμά της τους δρόμους της Ιταλίας, κατακτώντας με τα χρόνια όλο τον κόσμο. Κορινθιακή σταφίδα, κύβοι από ζαχαρωμένο πορτοκάλι, πάστα λεμόνι και πάστα πορτοκάλι μπλέκουν τρυφερά με προζύμι φυσικής ωρίμανσης 60 ημερών .

Panettone cioccolato

Σοκολάτα Βελγίου γάλακτος και υγείας βρίσκουν τη θέση τους μέσα στην αφράτη, κυψελωτή καρδιά του κλασικού panettone, φτιαγμενο πάντα με προζύμι φυσικής ωρίμανσης , ξαφνιάζουν στο πάντρεμά τους με το πορτοκάλι, προσφέροντας ένα στίγμα γεύσης πέρα από κάθε φαντασία .

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΕΝΑ PANETTONE BY PALOGLOU

Το Panettone διεκδικεί δέσμευση, υπομονή, αγάπη. Δεν αρκεί η επένδυση σε υλικά υψίστης ποιότητας. Ο δημιουργός πρέπει να δώσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του προκειμένου να πάρει πίσω το απόλυτο στη γεύση, την υφή και το άρωμα.

Άρωμα :

Καθώς υποχωρεί ελαφρά στο κόψιμο με το χέρι, η καρδιά του Panettone by Paloglou απλώνει στο χώρο ένα μοναδικό άρωμα βανίλιας και βουτύρου, ενεργοποιώντας απροσδιόριστες μνήμες χαράς και απόλαυσης.

Υφή :

Μετά από ώρες αναμονής, προετοιμασίας και φροντίδας, το άγγιγμα και το κόψιμο του panettone αποκαλύπτουν ένα αφράτο, κυψελωτό εσωτερικό που φιλοξενεί μικρές εκρήξεις γεύσης και διαφορετικών υφών.

Γεύση:

Η απαλή μα ξεκάθαρη γεύση της ζύμης αγκαλιάζει όλες τις υψηλές και χαμηλές γευστικές νότες, από την έντονη σοκολάτα Βελγίου μέχρι το διακριτικό λεμόνι και τη μεθυστική σταφίδα, σε μία αρμονική συγχορδία.

Διάρκεια :

Κάθε Panettone by Paloglou βρίσκει τη θέση του σε μία ειδική σακούλα μέσα στην οποία θα φυλαχθεί σε δροσερό και ξηρό μέρος για αρκετές ημέρες. Αυτά είναι τα καλά της ζύμης φυσικής ωρίμανσης.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑ PANETTONE BY PALOGLOU

H μαγεία ξεκινά από το φυσικό προζύμι, το οποίο απαιτεί αφοσίωση, μεγαλύτερους χρόνους ζύμωσης και προσωπική δέσμευση του δημιουργού του, αλλά δίνει ένα μαλακότερο, πιο γευστικό και αρωματικό panettone με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Φρέσκα αυγά αγκαλιάζουν το καλύτερο αλεύρι panettone από τους μύλους της Λομβαρδίας για να υποδεχθούν το θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια.

Βανίλια Μαδαγασκάρης, σταφίδες Κορίνθου βουτηγμένες σε κονιάκ εξαιρετικής ποιότητας, εξαιρετικό βούτυρο και πολλή αγάπη συνθέτουν την καρδιά της γεύσης που αποκαλύπτει τη μοναδικότητά της από την πρώτη μπουκιά.
Γλάσο αμυγδάλου, σοκολάτα γάλακτος και υγείας Βελγίου, πάστα πορτοκαλιού και λεμονιού, και ζαχαρωμένοι κύβοι πορτοκάλι από την Ιταλία που λιώνουν στο στόμα, χαρίζουν στο panettone μας μία έκρηξη από φρέσκα, φρουτώδη αρώματα και βελούδινες νότες σοκολάτας.

Υπομονή, αγάπη, φροντίδα, ατέλειωτες ώρες δοκιμών κι ένα ασίγαστο πάθος για την εξαιρετική ποιότητα και την αξέχαστη γεύση. Αυτό είναι το DNA του panettone που υπογραμμίζει τη γιορτινή περίοδο με τη μοναδική εμπειρία ενός ιδιαίτερου γλυκού.

ΧΑΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα, προσφέρετε ένα συλλεκτικό δώρο στους συνεργάτες ή στους αγαπημένους σας που συστήνει μία νέα, σταθερή αξία γεύσης και παράδοσης. Μιας αξίας σταθερής ανάλογης της επαγγελματικής ή προσωπικής σας σχέση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόναχο: Έλληνας αγιογράφος φιλοτέχνησε εικόνα της Αγίας Κορώνας

To φυσικό κατάστημα ποτέ δεν “πεθαίνει”…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας