13:19 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής για τη βελτίωση της διάθεσης

Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής για τη βελτίωση της διάθεσης

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ενός συμπληρώματος διατροφής το οποίο περιέχει εκχύλισμα ενός φυτού, που κατατάσσεται στα καινοφανή τρόφιμα, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής OSTROVIT 5-HTP, αποφάσισε ο ΕΟΦ, μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία 5-HTP (εκχύλισμα του Griffonia simplicifolia) Το φυτό κατατάσσεται στα καινοφανή τρόφιμα (novel food), ενώ η ουσία 5-HTP προωθείται για τη βελτίωση της διάθεσης και της ποιότητας ζωής. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Το προϊόν παράγει και προμηθεύει η πολωνική εταιρεία OSTROVIT. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την ενημέρωση του ΕΟΦ. Η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Εθελοντική ανάκληση φαρμάκου

Παράλληλα, ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.

Η απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, Baxter Hellas Ε.Π.Ε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας