11:48 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Ερντογάν "ξήλώνει" και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας

Ο Ερντογάν "ξήλώνει" και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την “αλλαγή φρουράς” στην κεντρική τράπεζα της χώρας, αυτή τη φορά διορίζοντας ένα πρώην στέλεχος της Morgan Stanley στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Mustafa Duman, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley στην Τουρκία, διορίστηκε το Σάββατο υποδιοικητής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας.

Ο Duman διορίζεται στη διοίκηση της Τράπεζας μία εβδομάδα αφότου ο ισλαμοσυντηρητικός αρχηγός του τουρκικού κράτους απέλυσε τον τρίτο διοικητή εδώ και λιγότερο από δύο χρόνια, σε μια απόφαση που σόκαρε τους επενδυτές και έπληξε την τουρκική λίρα. Ως υποδιοικητής, ο Duman θα είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, η οποία αποφασίζει για την πορεία των επιτοκίων στη χώρα.

Ο τελευταίος αντικατέστησε έτσι τον Murat Cetinkaya, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλου του ομίλου του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul), ο οποίος υπηρετούσε ως υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας από τον Αύγουστο του 2019.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης, η τουρκική λίρα υποχωρούσε κατά 0,7%, στις 8,2677 λίρες ανά δολάριο.

Διαβάστε επίσης 

Πρόεδρος Λιβύης σε Ερντογάν: Να αποσυρθούν μέσα σε 10 μέρες οι μισθοφόροι που έχει στείλει η Τουρκία

Έκκληση Ερντογάν: Φέρτε τον χρυσό που έχετε στα σπίτια σας στις Τράπεζες

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας