7:03 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Φλόιντ «βγάζει» πρόεδρο στις ΗΠΑ

Ο Φλόιντ «βγάζει» πρόεδρο στις ΗΠΑ

ΑΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ρωτούσες κάποιον στην Αμερική ή γενικά στον δυτικό κόσμο που ασχολείται λίγο με τη διεθνή πολιτική σκηνή , ποιος θα κερδίσει τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η απάντηση θα ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΩΣΤΟΣΟ, Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ με βασανιστικό τρόπο από τέσσερις αστυνομικούς για 20, πιθανόν, πλαστά δολάρια έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις ΗΠΑ. Ο 76χρονος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών και εκ νέου υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, έδειξε με τα λόγια του αλλά και την απραξία του ότι δεν κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος με αποτέλεσμα να μην διαχειρίζεται σωστά την κρίση κατά του ρατσισμού και της υπέρμετρης αστυνομικής βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ διαπιστώνει τώρα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ότι δεν μπορεί να φέρει την ομαλότητα ούτε με τις απειλές μέσω twitter ούτε με τον στρατό που θέλει να κατεβάσει σε όλες τις πόλεις που ο κόσμος διαμαρτύρεται. Τώρα, ο κ. Τραμπ αναζητά άλλες λύσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιστρέψει ο κόσμος στα σπίτια του. Και οι λύσεις αυτές πρέπει να είναι θεσμικού χαρακτήρα ώστε να αλλάξει, όσο μπορεί βέβαια, η κουλτούρα του ρατσισμού που υποβόσκει στις ΗΠΑ. Τότε μόνο ο κόσμος θα… ηρεμήσει και η Αμερική θα μπορέσει και πάλι να πάει μπροστά ως δημοκρατική χώρα.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας