18:09 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ "καταδικάζει" την πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντνίπρο

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ "καταδικάζει" την πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντνίπρο

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες “καταδίκασε” τη φονική ρωσική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, ένα νέο δείγμα “υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου”, δήλωσε σήμερα μια από τους εκπροσώπους του.

“Ένα συγκρότημα κατοικιών επλήγη το βράδυ του Σαββάτου στο Ντνίπρο, σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής”, δήλωσε η Στέφανι Τρέμπλεϊ σε δημοσιογράφους. “Ο γενικός γραμματέας καταδίκασε την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι είναι ένα νέο δείγμα υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου”, πρόσθεσε.

Η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν ζήτησε τη διενέργεια “ουσιαστικής έρευνας για υποψίες εγκλημάτων πολέμου και τη δίωξη των υπόπτων”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης ανέρχεται επί του παρόντος σε 40 νεκρούς και τουλάχιστον 75 τραυματίες. “Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται”, συμπλήρωσε.

“Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι λόγω της επίθεσης αυτής”, υπογράμμισε επίσης, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ βοηθούν στη μετεγκατάστασή τους, καθώς και στη διανομή κλινοσκεπασμάτων, ζεστών ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο στις 19 Μαρτίου

Νταβός: Ποιοι δεν θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας