13:34 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Ο γιος μου έμεινε τετραπληγικός μετά από προπόνηση... Απόλυτη αδιαφορία» - Συγκλονίζει ο πατέρας του πρωταθλητή Ανδρόγεου Σαμψάκη

«Ο γιος μου έμεινε τετραπληγικός μετά από προπόνηση... Απόλυτη αδιαφορία» - Συγκλονίζει ο πατέρας του πρωταθλητή Ανδρόγεου Σαμψάκη

Καμία μέριμνα από την πολιτεία και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για τον Πρωταθλητή και Βαλκανιονίκη της Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων, Ανδρόγεω Σαμψάκη – Μπακόπουλο, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του το 2017 κατά τη διάρκεια προπόνησης, όπου τον άφησε παραπληγικό.

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης κρατάει το κύπελο μετά από διάκριση της Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων

Το ereportaz.gr μίλησε με τον Γιάννη Σαμψάκη πατέρα του ο οποίος μιλά με πολύ σκληρά λόγια για την στάση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του κράτους. Καταγγέλλει την ηγεσία της Ομοσπονδίας και τον πρώην πρόεδρο της κ. Διαθεσόπουλο για απόλυτη αδιαφορία και αναλγησία που επέδειξαν απέναντι στον πρωταθλητή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

“Ο γιος μου Ανδρόγεως Σαμψάκης – Μπακόπουλος, διακεκριμένος αθλητής της Εθνικής Ομάδος Καταδύσεων, με πολλούς χρυσούς πανελλήνιους τίτλους, με 2 χρυσά βαλκανικά, ένα χάλκινο βαλκανικό, 3ος Μεσογειονίκης και 4ος στο Πανευρωπαϊκό της Μόσχας, τραυματίστηκε στις 25 – 9 – 2017 στο ΟΑΚΑ, στον χώρο της προπονήσεως των καταδυτών, επιτελώντας κάποιαν “ξηρή” άσκηση(εκτός βατήρα).  Ο τραυματισμός του – κάταγμα και εξάρθρημα αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης – τον οδήγησε δύο φορές στο χειρουργείο και από τότε το παιδί μου είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο με την διάγνωση της τετραπληγίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 


Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) την επομένη ημέρα κιόλας, ανέφερε σε μία χειρίστου είδους και αισχρή ανακοίνωση, ότι το παιδί μου συμμετείχε σε ατομική του προπόνηση καθώς δεν είχε συσταθεί η Εθνική Ομάδα ακόμη, αντί να προστρέξει να τον υποστηρίξει. Από την ΚΟΕ και την Ελληνική Πολιτεία, ουδεμία βοήθεια προς το παιδί μου υπήρξε, ανταξία του αθλητικού του βεληνεκούς και πάνω από όλα ανταξία ενός εφήβου.”

Όπως μας είπε όταν το παιδί του ήταν στο νοσοκομείο ήλθαν δύο φορές στο σαλονάκι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενώ ο πρόεδρος της απαξίωσε να επισκεφθεί τον νεαρό πρωταθλητή που έδινε έναν αγώνα ζωής. “Μου πρότειναν να ανοίξω έναν λογαριασμό στο οποίο θα κατέβαλαν 2.000 ευρώ. Τα μισά από αυτά που πληρώνουμε κάθε μήνα στο κέντρο αποκατάστασης. Αρνήθηκα την πρόταση.”

Ο Ανδρόγεως σε παλαιότερη φωτογραφία μετά το ατύχημα

Ο πατέρας του έχει μεγάλη πικρία (σ.σ ο ίδιος έχει αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας του), καθώς βλέπει την ομοσπονδία να αποποιείται των ευθυνών της. “Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, αποδεικνύει τη τύχη έχουν οι Έλληνες αθλητές, και αυτό γιατί εξειδίκευσε τον όρο προπόνηση….ως ατομική λες και και ο αθλητής χτύπησε σε καμιά παραλία. Στον χώρο που τραυματίστηκε ήταν πολλά μέλη της Εθνικής ομάδας και έκαναν προπόνηση.” τονίζει.

Αρχικά υπήρξαν φορείς που διοργάνωσαν εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του αθλητή “Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Με συγκινούν αφάνταστα και θέλω σε κάθε ένα ξεχωριστά να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ” είπε ο πατέρας του.

Φωτό από την προώθηση συναυλίας που διοργανώθηκε για την ενίσχυση του πρωταθλητή

Αυτή τη στιγμή ο Ανδρόγεως έχει 90% αναπηρία , καθώς πάσχει από ατελή τετραπληγία. Σε πολύ μικρό βαθμό μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να τραφεί χρησιμοποιεί ένα ειδικό πηρούνι με μεγάλη λαβή το οποίο είναι στραμμένο προς το σώμα του. “Κουνάει τα χέρια του αλλά δεν λειτουργεί ο τρικέφαλος , δεν μπορεί να κάνει δραγμό. Πληρώνουμε γυμναστή , φυσικοθεραπευτή , γιατρό , υπερβαρικό οξυγόνο, πληρώνουμε τον Δήμο της Νέας Σμύρνης για τις υδροθεραπείες του και γενικά τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα” αναφέρει ο πατέρας του.

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας