4:54 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πάλι τους «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πάλι τους «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο

Ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε, ξανά, το κόμμα του «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον Άρειο Πάγο για τις δεύτερες εκλογές του 2023.

Σε ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενημέρωσε πως «επιδόθηκε στον Άρειο Πάγο η δήλωση (…) με υποψηφίους σε όλη την επικράτεια».

Όπως συμπληρώνει στην ίδια δήλωση, στις δεύτερες εκλογές του 2023, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών και θα διεκδικήσει επάνοδο στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη – Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Αυτή την φορά το Α1 τμήμα δεν θα πρέπει απλά να παραβιάσει το Σύνταγμα για να με αποκλείσει από τις εκλογές» δηλώνει, αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Θα πρέπει να ξεπεράσει και τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες που νομοθέτησε κατά παράβαση του Συντάγματος και σε καθεστώς πανικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα πρέπει να αποφανθεί ότι ο Βορίδης και ο Γεραπετρίτης δεν ήξεραν τι έγραφαν, καθώς δεν συμπεριέλαβαν στις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις τους, τους συνασπισμούς ανεξαρτήτων υποψηφίων. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι ο αγώνας για την Πατρίδα και την Ελευθερία δεν σταματά και δεν κάμπτεται, όσα εμπόδια και να θέσει απέναντί μας το σύστημα εξουσίας. Θα πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη των Ελλήνων!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλίας Κασιδιάρης: «Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών»

Κασιδιάρης: Δεν πρόκειται να στηρίξω κανένα άλλο κόμμα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας