23:44 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ο Κορωνοϊός μπορεί να ταλαιπωρεί για μήνες παιδιά που θα νοσήσουν

Ο Κορωνοϊός μπορεί να ταλαιπωρεί για μήνες παιδιά που θα νοσήσουν

Καμπανάκι κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα και τα παιδιά χτυπάει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, καθώς όπως υποστηρίζει φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τους ανήλικους σε σχέση με πέρσι, που λέγαμε ότι είχαν ασυλία από τον κορωνοϊό.
«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε. «Μέχρι 2 ετών τα παιδιά κάνουν 16 εμβόλια, άντε ένα ακόμη του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο έχει πάρει κανονική έγκριση από μεγάλους οργανισμούς όπως ο FDA και ο EMA, και δεν είναι πια πειραματικό.

Ο παιδίατρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε και έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό.

«Η βιοτεχνολογία στην ιατρική έχει αλλάξει παρά πολύ… Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, στα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα έπρεπε να κάνουμε μικρές ταχύτητες για να «στρώσει» η μηχανή, τώρα η μηχανή του είναι στρωμένη από το εργοστάσιο. Έτσι είναι και με τα εμβόλια, κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 με 200.000 εμβόλια για να το δούμε, σήμερα το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο».

Τα συμπτώματα μετά από μήνες
Ο παιδίατρος υποστήριξε ότι «ειδικά τα παιδάκια 0 έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό μέσα στην οικογένειά τους. Δεν υπάρχει ασυλία από τον κορωνοϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία» προειδοποίησε.

Όπως εξήγησε, το θέμα δεν είναι μόνο να νοσήσει και να το ξεπεράσει το παιδί, αλλά τι θα του αφήσει. «Σχεδόν τα 3 στα 100 παιδιά που θα νοσήσουν με ή χωρίς συμπτώματα έχουν πιθανότητες για μήνες να ταλαιπωρούνται με συμπτώματα ειδικά στο νευρικό σύστημα (μείωση μνήμης, πονοκεφάλους κλπ)».

Εξήγησε ότι στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 27 Ιουλίου. «Στις ΗΠΑ άνοιξε από 7 Μαΐου, άλλα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών να εξετάσει καλύτερα το θέμα. Συστήνει να κάνουν το εμβόλιο από 12 ετών και πάνω».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο «τους επόμενους μήνες θα κατέβουμε στην ηλικία, η αμερικανική παιδιατρική ζητά κατεπειγόντως με επιστολή της στον FDA να εγκριθεί το εμβόλιο από παιδιά 5 ετών και πάνω».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας