More

  O Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης, ο Κούγιας καταθέτει προσφυγή

  Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά από μία μαραθώνια απολογία και διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

  Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

  Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη

  Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας. Με ομόφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου και της Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, ο σκηνοθετης οδηγείται στις φυλακές, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής.

  Ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, είτε άνευ περιοριστικών όρων είτε με τους περιοριστικούς όρους που θα καθορίσουν οι Αρχές, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό για τους ως άνωθι λόγους.

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για πάνω από 12 ώρες, καθώς αρχικά εξεταζόταν η αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου δια του συνηγόρου του Αλέξιου Κούγια. Τελικά, η απόρριψη της πυροδότησε την έναρξη της μαραθώνιας απολογίας του ηθοποιού – σκηνοθέτη, την οποία ακολούθησε η κατάθεση των μαρτύρων.

  Απολογία: Συκοφαντίες και ανάδειξη αντιφάσεων η υπερασπιστική γραμμή

  Ως προς το ουσιαστικό κομμάτι των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, ο Δημήτρης Λιγνάδης τις χαρακτήρισε ως κατασκεύασμα των νομικών συμβούλων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Υποστήριξε ότι ηθοποιοί και δικηγόροι συνεργάστηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν εκστρατεία εναντίον του εξαιτίας του ότι τον φθονουσαν, καθώς και εξαιτίας του ότι δεν τους επέλεγε να συνεργαστούν μαζί του. Μάλιστα, στο «κάδρο» των υποκινητών της εκστρατείας τοποθέτησε τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, τον οποίο χαρακτήρισε ως μέτριο ηθοποιό που «βρίσκεται στη θέση του προέδρου συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά».

  Σκοπός τους, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν αρχικά η «δολοφονία χαρακτήρα» του με τις ταμπέλες του «παιδόφιλου» και του «βιαστή» και όχι η φυλάκισή του. Όμως, στη συνέχεια, υποστηρίζει, η προοπτική οικονομικού κέρδους από την υπόθεση οδήγησε στη “στρατολόγηση” των δύο μηνυτών του για τις κατηγορίες βιασμού το 2010 και το 2015.

  Στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέθεσε λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που, κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν. Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη επικεντρώθηκε στην ανάδειξη αντιφάσεων αναφορικά με το κατηγορητήριο που συνθέτουν οι μηνύσεις και οι μαρτυρίες εναντίον του.

  Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο του, ενώ χαρακτηρίζει την κατάθεσή της μυθοπλασία.

  Οι δηλώσεις Κούγια

  Μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από πολύωρη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα, εξέταση 3 μαρτύρων, αλλά και ένα τετ α τετ του εισαγγελέα με τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές.

  Η νέα ανακοίνωση Κούγια

  Ο Αλέξης Κούγιας δημοσιοποίησε μια μακροσκελή προσωπική του δήλωση μέσω της οποίας επιβεβαιώνει πως θα προσφύγει εναντίον της απόφασης για προφυλάκιση του πελάτη του και επιχειρεί να τεκμηριώσει το που θα βασιστεί.

  «Είναι η πρώτη φορά που στη σχεδόν 5 δεκαετίες καριέρα μου αναγκάζομαι να προσφύγω εις βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά η υπόθεση του κου Λιγνάδη έχει όλες τις προϋποθέσεις, νομικές και ουσιαστικές, για να γίνει δεκτή η προσφυγή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

  «Μετά από διαδικασία 15 ωρών, εκ των οποίων 3 ώρες ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, 5 ώρες απολογία ενώπιον της κας Ανακρίτριας του κ. Λιγνάδη και 5 ωρών συνδιασκέψεως της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως, ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης εκρίθη προσωρινά κρατούμενος.

  Το γεγονός, το οποίο μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι γιατί χρειάστηκε διάσκεψη της κας Ανακριτρίας και του κου Εισαγγελέως 5 ώρες σε μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα.

  Κατά την άποψή μου, τόσο στο νομικό μέρος όπου εκρίθη η ένσταση ακυρότητος των ανακριτικών πράξεων, της μη κλήσεως του υπόπτου να δώσει εξηγήσεις, πριν την άσκηση ποινικής διώξεως, που είναι κατά τον νόμο υποχρεωτική, αλλά και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως που δικαιολογείται μόνο όταν κάποιος διαπράττει εκείνη τη στιγμή έγκλημα, αλλά και είναι ύποπτος φυγής, αλλά και η από κοινού απόφαση της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως είναι ουσιαστικά και νομικά λανθασμένες.

  Είναι η μοναδική υπόθεση βιασμού που την καταγγελία δεν την κάνουν οι 3 καταγγέλλοντες (η μια πράξη εις βάρος του κ. Κυπαρισσόπουλου είναι παραγεγραμμένη), αφού άλλωστε ο ένας φέρεται ότι είναι κάτοικος Βερολίνου Γερμανίας, ο άλλος φέρεται ότι είναι κάτοικος Σουηδίας, αλλά και ο τρίτος πηγαινοέρχεται στην Αίγυπτο, αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του μέχρι πρότινος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία.

  Η υπόθεσις έχει απόλυτα εκκαθαρισμένο χρόνο τελέσεως των πράξεων που φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Λιγνάδης και που είναι για τη μεν μία όλος ο Αύγουστος του 2010 και για την δεύτερη η 8η Αυγούστου 2015.

  Επίσης, αναμφισβήτητος είναι και ο τόπος που φέρεται να διέπραξε τα εγκλήματα ο κ. Λιγνάδης και στην μεν πράξη του 2010 είναι το σπίτι του στο Μεταξουργείο στη Αθήνα και στην πράξη της 8ης Αυγούστου του 2015 είναι η Επίδαυρος και η σουίτα ενός ξενοδοχείου.

  Στη μεν πρώτη πράξη, από αεροπορικά εισιτήρια, αποδείξεις ξενοδοχείων της Αιγύπτου, από το πρόγραμμα των παραστάσεων του έργου «Πλούτος» του Αριστοφάνη» που μπορεί κάποιος να τα βρει πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, απεδείχθη ότι στην πρώτη πράξη του 2010 ο καταγγέλλων λέει οπωσδήποτε ψέματα γιατί ο κος Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο αποδεδειγμένα δεν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα.

  Αλλά και όσον αφορά στη δεύτερη πράξη που δήθεν διεπράχθη στην Επίδαυρο, με αδιάσειστα στοιχεία απεδείχθη ότι ο κ. Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο του 2015 και οπωσδήποτε και στις 8/8/2015 ουδέποτε διέμεινε σε κανένα ξενοδοχείο της Επιδαύρου και σε καμία σουίτα, αφού κανένα ξενοδοχείο δεν έχει σουίτα, αλλά και δεν πάτησε καν το πόδι του στην Επίδαυρο ούτε για να παρακολουθήσει μια παράσταση ως θεατής και απεδείχθη ότι από τις μαρτυρίες της πρώην Υφυπουργού Παιδείας, κας Ελένης Κούρκουλα, του πρώην συζύγου της, κου Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτου του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, της μαρτυρίας ανωτέρου δικαστικής λειτουργού, Προέδρου Εφετών, του αδελφού του, φιλόλογου καθηγητού στο Αρσάκειο και ενός δικηγόρου, αλλά και από σειρά φωτογραφιών με ημερομηνίες του Αυγούστου 2015, ότι από την 1η Αυγούστου ως και της 22 Αυγούστου ήταν στην Ιθάκη και από τις 22 Αυγούστου έως το τέλος ήταν στην Άνδρο.

  Προσωπικά σε όλη μου την διαδρομή σέβομαι πάντοτε την κρίση των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και το ίδιο θα κάνω και τώρα.

  Είναι η πρώτη φορά που στη σχεδόν 5 δεκαετίες καριέρα μου αναγκάζομαι να προσφύγω εις βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά η υπόθεση του κου Λιγνάδη έχει όλες τις προϋποθέσεις, νομικές και ουσιαστικές, για να γίνει δεκτή η προσφυγή του.

  Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου.

  Αθήνα, 26/02/2021
  Με εκτίμηση και σεβασμό
  Αλέξιος Χ. Κούγιας».

  Γιώργος Λαμπάτος: «Ζούμε κάτι σαν Δευτέρα Παρουσία στο θέατρο…»

  Μπιμπίλας για Λιγνάδη στο Facebook: “Λυπάμαι.. Σε γνώρισα στα Στρουμφάκια, που γράφαμε δίπλα δίπλα”

  Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Πρώτη φορά στην καριέρα μου προσφεύγω κατά απόφασης ανακριτή

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: 1.606 νέα κρούσματα, 781 οι διασωληνωμένοι και 76 νέοι θάνατοι – Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία +17,17%

  Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες...

  Μ. Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδας εκλογέων

  «Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια...

  Live η ενημέρωση από τους Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριο Θεμιστοκλέους

  Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρα...

  Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα επιστρέφει και θα παραμείνει στη Λιβύη

  Το μήνυμα πως η Ελλάδα επιστρέφει στη Λιβύη, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην ελληνική κοινότητα...

  Κυκλοφορεί το τεύχος Απριλίου του «Δικαστικό Ρεπορτάζ»

  Με σημαντικές έρευνες, πλούσια αρθρογραφία, χρηστικά άρθρα, συνεντεύξεις και πλούσιο παρασκήνιο κυκλοφορεί το μηνιαίο, συνδρομητικό, περιοδικό «Δικαστικό Ρεπορτάζ». Στο τεύχος Απριλίου μπορείτε να διαβάσετε...