More

  Ο Μάνος Δομαζάκης δεν δίνει ενέχυρο τις μετοχές της Creta Farms

  Κάθετα αντίθετος στην απαίτηση των τραπεζών να δώσει ως ενέχυρο τις μετοχές που ελέγχει στην  είναι ο εκ των βασικών μετοχών της αλλαντοβιομηχανίας.

  Αυτό ανέφερε και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την πρωινή συνάντηση που είχαν, στο γραφείο του υπουργού.

  Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ το επόμενο ραντεβού του υπουργού με τον έτερο μεγαλομέτοχο της Creta Farms, Τάκη Δομαζάκη, είχε οριστεί για το μεσημέρι.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Μάνος Δομαζάκης επιβεβαίωσε ότι δεν δέχεται να ενεχυριάσει μετοχές. Για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, ανέφερε ότι χρειάζεται ένεση ρευστότητας τουλάχιστον 5 έως 7 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν εξασφαλίσεις μόλις για το 19% των μετοχών της εταιρείας για δάνεια ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγήσει στην Creta Farms.

  Δύο νέα διαδοχικά ραντεβού με τους αδελφούς Δομαζάκη, μεγαλομετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, είχε προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

  Αντικείμενο αυτού του νέου γύρου διαδοχικών επαφών του υπουργού με τους κ.κ. Μάνο και Τάκη Δομαζάκη, είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms πριν από τρεις εβδομάδες με την υπογραφή του MoU για τη διάσωση της εταιρείας.

  Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι αδελφοί Δομαζάκη έκανε λόγο χθες ο υπουργός κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστή εφημερίδα.

  Τόνισε ότι οι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν δείξει την διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες. Δηλαδή δεν έχουν βάλει ακόμη ενέχυρο τις μετοχές τους. Και σημείωσε: “οι ιδιοκτήτες της Creta Farms θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά εάν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο για να μπορεί να είναι η επιχείρηση σε λειτουργία ή εάν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους.”

  Επισήμως πάντως η εταιρεία έκανε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του συνόλου των σημάτων και δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν στις δραστηριότητες της εταιρείας από την κυπριακή NOVAPLOT στην ίδια την εταιρεία. Επίσης σημείωσε ότι η Οικονομική Διεύθυνσή της έχει ανατεθεί στην PwC, καθήκοντα CRO/Monitoring Trustee έχουν ανατεθεί στην Ernst & Young, στην οποία έχει ανατεθεί και η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Συνέπεια της υπογραφής της συμφωνίας MoU, οι Πιστώτριες Τράπεζες επανέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ “επιδεικνύουν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα έως την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

  Ωστόσο πουθενά στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία, το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται ώστε να μην αναγκαστεί να σταματήσει να λειτουργεί και να κατεβάσει ρολά, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και των υψηλών εμπορικών της υποχρεώσεων.

  Στο μέτωπο του ενδιαφέροντος επενδυτών, αυτό είναι αυξημένο. Ήδη 15 επενδυτικά σχήματα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κρητική αλλαντοβιομηχανία. Με την EY να στέλνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα πληροφοριακό δελτίο με τα βασικά μεγέθη της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την πώληση της.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Παρατηρητήριο Covid-19: Επιβραδύνθηκε η διάδοση του κορωνοϊού σύμφωνα με την τελευταία έκθεση

  Ευχάριστα είναι τα νέα από την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19 μια και καταγράφηκε περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης το κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά...

  ΗΠΑ: Συνελήφθη η σύντροφος και συνεργός του Τζέφρι Επστάιν

  Σημαντική εξέλιξη στις ΗΠΑ αφού συνελήφθη από το FBI η Βρετανίδα σύντροφος και κατά πολλούς συνεργός του Τζέφρι Επστάιν.  Την σύλληψη της Ghislaine Maxwell...

  Πρωτοδικείο Πατρών: Ιερέας καταδικάστηκε μαζί με αστυνομικό για υπόθεση ψευδούς δήλωσης κλοπής οχημάτων

  Ιερέας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επί 3ετία, για ψευδή κατάθεση από το Πρωτοδικείο Πατρών. Επίσης εκτός από τον ιερέα καταδικάστηκε...

  Αλεξία Σβώλου: Τίτλοι τέλους για ένα από τα πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας

  Ο Στηβ Τζομπς στη διάρκεια της ζωής του πέτυχε το αδιανόητο και να γίνει ο άνθρωπος που κατάφερε το from zero to hero, απογειώνοντας...

  Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο- Πυρκαγιά και στην Κνωσσό

  Πυρκαγιά ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι κοντά στο Κατσαρώνι Καρύστου. Οπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης  η φωτιά μαίνεται πλέον σε δύο μέτωπα, σε δασική έκταση...